İsveç devlet televizyonu SVT’nin haberine göre, eylemden hemen sonra polisin 21 yaşındaki kadın hakkında başlattığı soruşturmada savcının suç unsuru bulduğunu ve dava açılmasına karar verdiği belirtildi. Dava açma hazırlığındaki İsveçli savcı James Von Reis yaptığı açıklamada, şüphelinin açıkça suç işlediğinin delillerle sabit olduğunu vurguladı. Reis, ‘Kadın ilk defa böyle bir suç işlediği için havacılık yönetmenliğini ihlal nedeniyle 6 aya kadar hapis ya da para cezasına çarptırılabilir.’’ dedi.

TÜRK YOLCULAR DESTEK VERMİŞTİ

22 yaşındaki Elin Ersson, Afgan bir muhacirin sınır dışı edilmesini önlemek amacıyla uçağa bindi ve koltuğuna oturmadı. Türk yolcular da İsveçli aktiviste alkışlarla destek verdi. Landvetter Havalimanı’nda yaklaşık 2 ay önce Göteborgİstanbul seferini yapan ve ülkesine sınır dışı edilecek bir Afgan uyrukluyu taşıyan uçak, Ersson’un protestosu nedeniyle 2 saat rötar yapmıştı.

AFGAN MUHACİRİ KURTARDI

Sosyal paylaşım sitesindeki hesabından canlı yayın yapan kadın, 52 yaşındaki muhacire yapılanın “tamamen yasa dışı” olduğunu savunarak, sınır dışı kararının durdurulmasını istemişti.

dirilispostasi.com