iPhone 5 gelen eleştirilere rağmen Apple’ın en iyi satan ürünlerinden biri olmaya devam ediyor. Fakat iPhone 5′te yapılan yenilikler, kullanıcıları iPhone 4′teki değişim kadar etkilememiş gibi görünüyor. Tabii buna cihazın daha çok çizilmesi ve bazı yazılımsal sorunları da ekleyebiliriz ama iPhone 4′te de anten problemi olduğunu unutmamak gerek.

Android ve Windows Phone’un yükselişiyle pazarda kullanıcıların karşısında artık daha fazla seçenek var. Bu sebeple iPhone’un yarım inç büyüyen ekranı ve tasarım değişikliği yeterince dikkat çekmemiş olabilir. Bu sebeple analistler yeni iPhone’da Apple’ın daha fazla değişiklik yapmayı planladığını iddia ediyor. Topeka Capital Market analiz firmasından Brian White’a göre Apple, daha büyük ekranlı ve daha fazla renk seçeneği sunan bir iPhone planlıyor. Burada referans tasarım olarak iPod touch gösteriliyor. Yeni nesil iPod, birçok farklı arka kapak rengiyle kullanıcılara sunuluyor.
Reklam

Analistler, yeni iPhone’un Mayıs-Haziran aylarında piyasada olacağını tahmin ediyor. Fakat Apple son yıllarda iPhone tanıtımlarını sonbaharda yapıyor. Yani analistlere göre takvimde de değişiklikler yaşanabilir.

Analistlerin söyledikleri her zaman çok isabetli olmuyor. Bunun sebebi bazen konsept tasarımlara dair bilgilerin de analistlere ulaşıyor olması. Dolayısıyla daha fazla renk seçeneği bulunan iPhone, Apple’ın fikirlerinden biri olabilir. Fakat bu ürünün piyasaya çıkıp çıkmayacağını zaman gösteriyor