Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırıları 18 gündür Rojava’nın Kobani kantonunda devam ediyor. Çatışmalar dün akşam saatlerinde şiddetlenirken Kobani’nin dış mahallelerine IŞİD tarafından top atışları yapıldı.  ABD öncülüğündeki koalisyonun da Kobani’nın dışında IŞİD’e yönelik hava saldırıları yaptığı belirtildi.

Dün akşam saatlerinde Doğu cephesindeki çatışmaların özellikle Helincê köyünde arttığı ve Helince’deki çatışmalar’da IŞİD’in onlarca kayıp verdiği ve bir tankının imha edildiği belirtildi.

Saldırıların Güney cephesinden yoğunlaştığı belirtilirken Kantonun doğu ve batı cephelerinde de çatışmaların devam ettiği belirtildi.

Batı cephesinde ise Siftek Tepesi, Miştenur ve Radyo tepesinde şiddetli çatışmalar dün akşamda devam etti.

IŞİD’in sınırın sıfır noktasından Kobani’ye geçişi İMC TV kameralarında

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) üyelerinin Suruç sınırının sıfır noktasından Kobani’ye geçişleri İMC TV’nin canlı yayınında ekranlara yansıdı.

Suruç’un hemen karşısında yer alan Kobani’ye saldıran IŞİD üyelerinin sınır ihlali yaptığı da İMC TV kameralarına yansıdı.IŞİD’in sınırı oluşturan demiryolunun altındaki geçitten karşı tarafa geçtikleri net olarak görünüyor.

Kobani’de IŞİD’e hava saldırısı

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Kobani’de Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) yönelik dün akşam bir hava saldırısı düzenlediği belirtildi. IŞİD üyelerinin bulunduğu bölgenin yerel saatle 00.45’te iki füze ile vurduğu bildirildi.

Müslim: IŞİD’in Kobani’ye girdiği haberleri doğru değil

Kobani Kantonu Başkanı Enver Müslim, Med Nuçe Televizyonuna konuştu.

Müslim, Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasında çok şiddetli bir savaş yaşandığını belirterek, “Şehrin içine girdiği  haberleri doğru değil” dedi.

Asya Abdullah İMC TV’ye konuştu

İMC TV ekibi Kobani’ye geçerek direnişin başından bu yana kentte bulunan PYD Eş Başkanı Asya Abdullah ile görüştü.

Asya Abdullah: “Bazı iletişim organları üzerinden Kobani’nin düştüğüne, direnişin kırıldığına, kentin boşaldığına dair haberler yayınlanıyor. Halkımızın inancını kırmaya dönük bu iddialar tamamen asılsızdır. Kobani’ye dönük IŞİD saldırıları sürdüğü müddetçe Kobani’deki direniş de devam edecek” dedi.

HDP heyeti İmralı’dan döndü

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile İmralı Adası’nda 5 saatlik bir görüşme gerçekleştiren HDP heyeti İmralı’dan döndü. Heyet görüşmeye dair yazılı açıklamayı yarın yapacak.
 

imctv