Kuşca Belediye Başkanı sayın İsmet Karaca'ya yeni belediyecilik kanunuyla ilgili sorular sorduk. 

 

 

Sorularımız şöyle ; 

 

Kuşca'nın Belediyesinin Kapatılmasından Etkilenirmi ?

Sizce Belediyenin Kapatılması Kuşca İçin İyimi Kötü mü ?

Yeni Belediyecelik Kanunu Hakkında Düşüncelerinizi Alabilirmiyiz ?

Karaca'nın Sorularımıza Verdiği Cevap : 

6360 sayıylı yasanın yürürlük tarihi mart 2014 bu tarihe kadar etkilenecek birşey yok 2014 ten sonra esas sorun burda o tarihten sonra bizler ve her belde ve köy Konya'nın birer mahalesi olacak. Yani Bosna, Işıklar ve Nalçacı neyse bizlerde aynısı olacağız.  

Esas önemlisi bu tarihten sonra yapılacak ugulamalar kanun açık ve net oralardaki hizmetin aynısı olmak zorunda buda yöneticilere düşüyor ayrım yapılmaz ise hizmet kalitesi şimdikinden daha iyi olur. Çünkü Büyükşehire gelen paranın %10 buralarda harcanmak zorunda ayrıca ilçe belediye başkanlığı çok daha önem azediyor bunun için çok seçici olmamız gerek. Birde mahalemiden göndereceğimiz belediye meclis üyesi çok önemli ilçeden Konya Büyükşehir belediye meclisine göndereceğimiz 4 yada 5 meclis üyesi çooook önemli bunların hepsini iyi seçersek bölgenin şimdikinden iyi olacağını tasdik ederim, ama velakin tersi olursa vay halimize inşallah bunu aklıma bile getiremiyorum.

Ayrıca ben 6360 sayılı yasa yürürlüğe girdikten sonra ki Cihanbeyli ilçesinin yönetimi ile ilgili bir proje yaptım. Yeniceoba'da bölge müdürlüğü ve buraya bağlı 4 adet şube şefliğ kurdum. Dün bu projeyi Konya'da büyüşehir belediye başkanı olmak üzere Konya'nın bütün belediye başkanları akparti il teşkilatının tümünün olduğu bir toplantıda bu projemi ilk defa sunum şeklinde sundum çok takdir edildi inşallah oda uygulanırsa çok daha güzel olacak diyorum.

Herkese sağlıklı ve hayırlı günler dileğiyle...

Sayın Karaca'ya Sorularımıza Verdiği Cevaplardan Dolayı Teşekkür Eder İyi Çalışmalar Dileriz...

Sami Avcı - ybhaber.com Özel Haberi