CHP İstanbul İl Gençlik üyeleri, geçtiğimiz günlerde İstanbul Üniversitesi’nde IŞİD’i protesto eden bir gruba IŞİD yanlısı olduğunu iddia ettikleri başka bir grubun saldırmasına tepki gösterdi. İstanbul Üniversitesi’nden Beyazıt Meydanı’na yürüyen gruba, CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal da destek verdi.

İddiaya göre İstanbul Üniversitesi’nde geçtiğimiz günlerde IŞİD’i protesto için stant açan ve ‘IŞİD çetesi Ortadoğu’dan defol’ afişi asan öğrencilerle yüzleri maskeli bir grup sopalarla kavga etti. Saldırı öğrenciler tarafından cep telefonu kameraları tarafından da kaydedildi.

IŞİD yanlılarının İstanbul Üniversitesi’nde bulunduğunu öne süren CHP İstanbul İl Başkanlığı Gençlik örgütü bir grup Beyazıt’taki İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi önünde toplandı. ‘Katil IŞİD üniversiteden defol!’ sloganları atan grup, ‘Devrimci öfkemiz katilleri boğacak’, ‘Herkes IŞİD’di, siz işitmediniz, Türkmenler yalnız değildir’ yazılı pankart ve döviz taşıdı. Grup Beyazıt Meydanı’na kadar yürüdü.

Kobani’de Kürtler, Araplar, Türkmenler, Müslümanlar, Ermeniler ve Yahudiler’in yaşadığına dikkat çeken CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal, “Kobani’de halklar barış ve özgürlük içinde yaşıyor. Kobanililer, Türkiye’den ambargonun kaldırılmasını istiyor. Kobani’nin 3 tarafı IŞİD tarafından çevrilmiş, IŞİD’in bir terör örgütü olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, IŞİD’in terör örgütü olduğunu söyleyen Başbakan, siyasal iktidar eğer samimiyse Kobani’yle alakalı ambargoyu kaldırmalı.” dedi.

‘KULLANMADIĞINIZ EŞYALARI KOBANİLİLERE YOLLAYIN’

“Ceylanpınar ve Nusaybin’de hayvan geçişlerine izin verildiyse Kobani halkı için de aynı şekilde izin verilmelidir.” diyen Tanal, “Nasıl oradan kaçanlara sıcak bir yuva hazırlandıysa, aynı şekilde Kobani halkına da sıcak ortamın hazırlanması lazım. Şu anda Kobani’den Türkiye’ye sığınanlar, getirdikleri battaniye üzerinde yatıyorlar. Gerçekten yardım bekliyorlar. Evde kullanmadığınız, ihtiyaç dışı olan ne kadar kıyafetiniz varsa oradaki halk sizden bunları istiyor.” ifadelerini kullandı.

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: CIHAN