Geçtiğimiz günlerde sizlere Facebook’un kendi adını taşıdığı bir akıllı telefon üreteceği dedikodularından bahsetmiştik. Facebook, resmi tanıtım tarihini 4 Nisan olarak belirleyerek, teknoloji severlerin heyecan katsayısını artırmış oldu.
 
Facebook’un resmi davetiyesinde yer alan “Come See Our New Home on Android” cümlesi, Facebook kullanıcılarının merakla beklediği bir ipucu haline dönüşmesine sebep olmuştu. Android Police’nin yazdığı haberlere göre, Facebook telefonunda kullanılacak Android sürümünün Facebook’a özel “Facebook Home” adını alacakmış.
 
Facebook uygulamasıyla bir bütün olarak çalışacağı iddia edilen Facebook Home işletim sisteminin, Android Police tarafından keşfedilen “build.prop” dosyasının incelenmesi sonucu donanım ve sistem detaylarına da ulaşılmış oldu. Gelin Facebook telefonunu özellikleri ne olacakmış hep birlikte irdeleyelim.
 
Facebook Telefonun Özellikleri
 
Facebook’un kendi adını taşıyan akıllı telefonunun üreticisi rolünde HTC'yi görüyoruz. Ürünün kod adının 'Myst'  olduğu öğrenildi. MSM8960 serili çift çekirdekli işlemciye sahip olması beklenen akıllı telefonun, 1 GB Ram ve 4.3 inçlik 720p çözünürlüğündeki ekranı, Touch Wiz teknolojisine benzer bir sense 4.5 yazılımı ile destekleniyor olacak.
 
Resim ve görüntüleme kabiliyetlerine baktığımızda 5 MP  arka kamera, 1.6 MP’lık ön kamera bulunacak. Telefon Android'in Jelly Bean sürümünü kullanacak.