Kendine yeni bir yol haritası çizen İsveç markası Volvo, iddialı hedeflerine ulaşmak için yeni modellerini de birbiri ardına yollara çıkartıyor. Artık sadece kendi üretimi olan motorları kullanma kararı alan Volvo Cars, aynı zamanda 2020 hedefleri içinde tüm model yelpazesini de yenilemek istiyor. Bu değişimin ilk örneği olan büyük SUV XC90’nın ardından, lüks sınıfta mücadele edecek S90 da yenilenerek ülkemiz pazarına sunuldu. 

RAKİP ALMAN MARKALAR 

Alman markaların hakimiyetinin sürdüğü lüks sedanlar arasında kendine özel bir yer açmayı planlayan S90’ markanın geleceği olarak nitelendiren Volvo Türkiye Genel Müdürü Frank Versaevel, “Almanların güçlü olduğu segmentlere odaklandık. Korkmuyoruz, araçlarımıza güveniyoruz. Markamız için Türkiye’nin önemi büyük Avrupa pazarları içinde Polonya ile birlikte büyüme potansiyeli en yüksek iki ülkeden biriyiz” dedi. 

TÜMÜ 4X4

Volvo’nun en lüks sedanı olarak aynı zamanda amiral gemisi görevini de üstlenen S90, şık tasarımı, 5 metreye yaklaşan uzunluğu, elit iç mekanı ve gelişmiş standart donanım seviyesiyle dikkat çeken bir model. SUV kardeşi XC90 ile aynı platformu paylaşan model, ülkemize ilk etapta 2.0 lt, 235 beygir gücündeki turbo dizel motor ve sürekli dört tekerlekten çekiş sistemiyle ithal edildi. 8 kademeli otomatik şanzımana sahip model, 240 km/s son hıza ulaşıp, 100 km’de ortalama 4.8 lt yakıt tüketiyor. Aracın fiyatıysa 291 bin TL’den başlıyor. 

Özel modele özel tanıtım

Volvo S90’nın Türkiye basın tanıtımı Bayburt’taki Baksı Müzesi’ndeki özel bir etkinlikle yapıldı. Volvo Car Turkey Pazarlama ve PR Direktörü Ebru Ekşi Akınoğlu test sürüşü için neden Baksı Müzesi’ni tercih ettiklerini şu sözlerle özetledi: “Prof. Hüsamettin Koçan’ın 2010’da Bayburt’ta kurduğu Baksı Müzesi, 2014’te Avrupa Konseyi Müze Ödülü’nü de kazandı. 2020 Vizyonu hedefindeki Volvo Cars, ile Anadolu’da az nüfuslu bir şehirde, bozkırın ortasında imkansızı hayata geçirmiş olan bir çağdaş sanat müzesi çok iyi uyum sağladı” dedi.

Ciro kaybı olmayacak

Artık 1.6 dizel motor kullanmayacaklarını açıklayan Volvo Genel Müdürü Versaevel, “Geçtiğimiz yıl 7 bin adet satış yaptık. Bu yılki satış hedefimiz 4.500. Yeni modellerimiz sayesinde ciro olarak bir kayıp yaşamayacağız. Bu yıl 350, 2017'de bin adet S90 kotamız var" diye konuştu. akşam