İlk dış gezisine Kulu'dan başlamakta mutlu olduğunu söyleyen Bakan Kaplan, "İsveç'te yaşayan vatandaşlarımızın birçoğunun kalbi Kulu'da atıyor. Kayınbabam ve kayınvalidem Kulu'nun Yaraşlı köyünden. İsveç'in Kulu Fahri Konsolosluğu açılışında da milletvekili olarak katılmıştım. Yeniden Kulu'yu ziyaret etmekten dolayı çok mutluyum." diye konuştu.

Mehmet Kaplan'ın Şehircilik ve İskan Bakanı olmasından dolayı mutluluk duyduklarını dile getiren Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız da kendisine başarılar diledi.

"İlk dış gezinizi Türkiye'ye yapmanız ve resmi ziyaretlerden önce Kulu'yu ziyaret etmenizden dolayı teşekkür ediyorum." diyen İsveç'in Fahri Konsolosu Erdal Akdeve de 2009 yılında İsveç'in Başbakanı Fredrik Reinfeldt de Türkiye ziyaretinde Kulu'ya geldiğini hatırlattı.

İsveç'te 50 bine yakın Kululunun yaşaması nedeniyle, İsveçli politikacıların için önemli bir ilçe olan Kulu'da Haziran ayında, İsveç'in Kulu Fahri Konsolosluğu hizmet binasının açılışına Entegrasyon Bakanı Erik Ullenhag da katılmıştı. 3 ay önceki genel ve yerel seçimler için, İsveç'in Kulu Fahri Konsolosluğu binasına sandık kurulmuştu.

(CİHAN)