Kahramanmaraş’ta etkili olan sağanak yağış, birçok ev ve iş yerinde su baskınlarına neden oldu.

Şehir merkezinde akşam saatlerde etkili olan sağanak yağış, sel baskınlarına neden oldu. Cadde ve sokakların göle döndüğü yağışta, rögarlar taştı, trafik kazaları meydana geldi. Araçlar, suyla dolan yollarda mahsur kalırken, Binevler Mahallesi’nde bir mobilya deposunun yağmur sularıyla dolması nedeniyle maddi zarar meydana geldi. Haydarbey Mahallesi’nde ise toprak kayması sonucu kısmen trafiğe kapanan yol belediye ekiplerinin çalışmasıyla yeniden trafiğe açıldı.

Belediye ve itfaiye ekipleri ise gelen ihbarlar üzerine, vidanjör yardımıyla baskın olan evlerde su tahliye çalışması başlattı. Belediye ekipleri, şehrin çeşitli mahallelerinde 30’un üzerinde su baskın ihbarı alındığını bildirdi. Yetkililer, yer yer etkisini göstermesi beklenen yağmura karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

Yağmur sonrası şehir merkezinde incelemelerde bulunan Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediye Başkan Vekili Muharrem Erantepli, “Şehrimizde aniden bastıran yağmur nedeniyle yollarımızda zaman zaman sellenmeler meydana geldi. Gerek Fen İşleri birimindeki arkadaşlarımız, gerekse KASKİ’deki arkadaşlarımız görevlerinin başındalar. Vatandaşlarımızın yaşantılarını normal olarak devam ettirebilmeleri için gerekeni yapıyorlar. Bizde yerinde denetleme yapıyoruz.” dedi.

Mobilyaları zarar gören Murat Doğru ise mobilya ürünleriyle dolu deponun yağmur sularıyla dolması sonucu yaklaşık 150 bin lira zararının olduğunu kaydetti.

Kaynak: CIHAN