Fransa'nın başkenti Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesinin ardından cinayetlerde 1 numaralı şüpheli olarak gözaltına alınan Ömer Güney'in de PKK üyesi olduğu iddia edilmişti.
 
İddianın ardından gözlerin çevrildiği terör örgütü PKK'nın yöneticilerinden Murat Karayılan, örgüte yakın internet sitesine yaptığı açıklamada, Ömer Güney'i tanımadıklarını belirterek, "Avrupadaki yönetimimiz de tanımıyor. ve hareketimizin bu isimde bir üyesi yoktur." ifadelerine yer verdi.
 
Saldırının arkasındaki güçler konusunda iki ihtimalin olduğu tespitinde bulunan Karayılan, infazı Yeşil Ergenekon güçleri veya Ergenekon derin devlet yapılanmasının NATO Gladyosuyla birlikte bu saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceğini ihtimali üzerinde durdu. Ömer Güney'in 2 yıldan beri PKK üyesi olduğunu belirtildiğini dile getiren Karayılan, bu tespitin baştan savma bir söz olduğunu ifade etti. Bir kişinin PKK'ya 2 yılda kolay kolay üye olamayacağını kaydeden Karayılan, PKK'nin Avrupa'da bu tarzda üye alma durumunun olmadığının altını çizdi. 'Biz böyle bir kişiyi tanımıyoruz' diyen Karayılan, "Avrupa'daki yönetimimiz de tanımıyor. ve hareketimizin bu isimde bir üyesi yoktur. Fakat Avrupa'daki Kürt kurum ve dernekleri topluma açık kurumlardır. Kürt, Türk, Arap ve her milletten kişiler bu kurumlar ortamına rahat gelip giderler." dedi.
 
Ömer Güney adındaki kişinin de oradaki bir Kürt derneğine gidip gelen, zaman zaman bazı kitlesel-barışçıl eylemlere katılan bir kişi olduğunu, bu düzeyde çok sayıda kişi bulunduğunu anlatan Karayılan, "Henüz PKK sempatizanı bile sayılamayacak bir kişiye 'üyedir' demek çok yanlıştır. Eğer kendisi böyle yanlış bir bilgi vermişse, o zaman kasıtlıdır ve daha fazla üzerinde durmak gerekmektedir. Bu yanlış bilgi Savcılığın yaptığı açıklamada ifade ettiği diğer detaylarla birlikte ele alındığında bu kişinin durumunun daha ciddi olduğu açığa çıkmaktadır. Askeri eğitim görmeyen bir kişinin bu kadar profesyonel bir cinayeti işlemesi mümkün değildir. Bu durumda ya söz konusu kişi oldukça eğitilmiş bir kişidir ya da cinayete katılan başka profesyonel kişiler vardır. Bu nedenle üzerinde iyi durmak ve olayın tüm boyutlarını açığa çıkarmak büyük önem taşımaktadır." dedi.
 
"DIŞARIDAN SIZDIRILMIŞ, GÖREVLİ BİR KİŞİ OLMA İHTİMALİ YÜKSEKTİR"
 
Ömer Güney'in PKK yönetimiyle hiçbir ilişkisi olmadığını belirten Karayılan, "Mevcut bilgilere göre, bu kişinin dışarıdan sızdırılmış ve 2 yıldan beri çalıştırılan görevli bir kişi olma ihtimali yüksektir. Eldeki bulgular bu yönlü önemli ipuçlarını sunmaktadır. Mevcut bilgilere göre bu kişinin hangi düzeyde olaya karışıp karışmadığı hakkında kesin bir şey belirtecek durumda değiliz ancak Fransız yargısından beklentimiz olayın peşini bırakmaması ve bu olayın arkasındaki güçleri açığa çıkarmasıdır." şeklinde konuştu.
 
Paris'teki infazın "iç hesaplaşmadır" biçimindeki söylemin saptırma olduğunu kaydeden Karayılan, şu ifadelere yer verdi: "Bu olay asla ve asla bir iç sorun değildir. Kesinlikle ve kesinlikle düşman güçlerin gerçekleştirmiş olduğu bir saldırıdır. Hareketimizde herhangi bir iç sorun yoktur, herhangi bir gruplaşma durumu söz konusu değildir. Bu tamamen Türk devletinin kara propagandası çerçevesinde hareketimize dönük geliştirilen içi boş bir senaryodur. Bu açıdan bu olayın bazı iç gruplaşma veya çelişkilerle izahat edilmeye çalışılması art niyetli bir çabadır."