Teknoloji pazarındaki tablet ve akıllı telefonların hemen hemen hepsi Android işletim sisteminden güç alıyor. Gün geçtikçe dev ekranlı tabletler, All in One bilgisayarlar, Smart TV’ ve Monitörler derken daha oturaklı cihazlara yönelen Android yeni bir cihazla aile içine girmeye hazırlanıyor.

Kullanıcıların akıllı telefon veya tabletler üzerinde daha aktif bir şekilde internetteki işlerin yapılabildiği, oyun oynanabildiği, sosyal medya paylaşımlarında bulunulabildiği Young Song firmasının dikkatini fazlasıyla çekmiş. Günlük taşınabilir cihazlardaki aktif kullanımı aile ortamına; yani bilgisayarlara taşınabileceğini düşünen Song, aile kullanıcıları ve çalışma masasındaki bireyler için MiiPC’yi üretti.

Başlangıç aşaması olarak Kickstarter projesi kapsamında üretilen MiiPC, 99 Dolar fiyat ile kullanıcıların karşısına çıkmayı planlıyor. HDMI bağlantı portuna sahip Android’li cihaz, Full HD çözünürlük kalitesiyle HD monitör veya HD televizyonlara bağlanabiliyor. Dahili olarak 2 tane USB girişi bulunan MiiPC, klavye, mouse, yazıcı, taşınabilir bellek gibi cihazları çalıştırabiliyor.

İşletim sistemi olarak ise Android 4.2 işletim sisteminin belirlenirken 5.0 güncellemesi alabileceği de ayrıntılarda gizlenen iyi bir haber. 1.2 GHz Marvell Armada Family serisini kullanan çift çekirdekli işlemci, geçici bellek gücünü ise 1 GB Ram ile tamamlıyor. 4 GB dahili hafızasının yanında 16 GB’da yükseltilebilir harici hafızasıyla özgürlük sağlayan MiiPC, Wi-Fi, Bluetooth 4.0 bağlantılarına da donanım özellikleri arasında yer veriyor.

Çoklu kullanıcı hesaplarının açılabildiği MiiPC’de, iPhone/iPad veya Androidli cihazlar üzerinden uygun uygulamayı yükleyerek bilgisayarla neler yapıldığını gizlice izleyebiliyorsunuz. Ebeveyn kontrolü olarak geliştirilen bu özellik, aile kontrolüne imkan sağlıyor. Resmi internet sitesi incelemesini ve satın alımı buradan gerçekleştirebilirsiniz.