CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Reyhanlı saldırısıyla ilgili iktidarı suçladı. Başbakan Erdoğan'a "Adamsan cevap verirsin" diye seslenen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
 
ADAM GİBİ YANIT VER 
 
"MİT, nisan ayından beri 3 bomba yüklü aracı takip ediyor muydu? Adamsan adam gibi sorularıma yanıt ver. MİT en son yetkilileri ne zaman uyardı? Ben tarih vereyim9Mayıs 2013. Sana altından kalkamayacağın sorular soruyorum. '52 kişinin katili sensin' dediğimde bil ki benim bildiğim bir şeyler var.
 
MİT bir bakkala bağlı değil, doğrudan sana bağlı. Sana bilgi veriliyor. Şimdi çıkmış 'Efendim istihbarat örgütleri arasında bir koordinasyonsuzluk var' diyor. Ölen 52 kişinin sorumlusu siyasi otoritedir. Sorumlusu sensin. Adam gibi adamsan etik doğruların varsa bir nebze olsun ahlaki değer taşıyorsan o koltukta oturmazsın, istifa edersin."
 
ARAÇLAR NASIL GELDİ? 
 
Erdoğan'ın Reyhanlı saldırısıyla ilgili olarak CHP'yi suçlamasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Patlama olsun 52 kişi ölsün. Sorumlu kim? CHP. Aklını yiyenlerin  söyleyeceği şey. Sen kim oluyorsun da CHP'yi suçluyorsun? Önce bir kendine bak. Devleti yönetiyorsun, o araçlar Suriye'den Türkiye'ye nasıl geldi" diye sordu.
 
Reyhanlı saldırısı ile ilgili olarak "bürokrasinin bir değil birkaç kez uyardığını" söyleyen Kılıçdaroğlu, "Hatta izi kalsın diye son uyarıyı cep telefonu ile yapıyorlar. Önlem almayan iktidar" dedi. Sınırda güvenlik kamerası olmamasına tepki göstererek "Çünkü terör örgütlerine silah dağıtıyorlar. Terör örgütüne yardım ve yataklık yapanın adı Recep Tayyip Erdoğan'dır" diyen Kılıçdaroğlu Erdoğan'a "Tazminat davası açacakmış. Açmazsan namertsin. Hesabını soracağım" diye seslendi.
 
Bugün