15 Eylül’den bu yana Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) saldırıları altındaki Rojava’nın Kobani Kantonu’na insani ve askeri yardımların ulaştırılması amacıyla Türkiye’nin sınırları içinde koridor açılması için change.org üzerinden imza kampanyası başlatıldı.

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ve Hükümeti’ne” başlıklı kampanya metninde IŞİD saldırıları altındaki Kobani’ye Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’inden ve Rojava’daki diğer kantonlardan Kobani’ye gönderilecek insani ve askeri yardımların ulaştırılması için, Türkiye’nin kendi sınırları içinde bir yardım koridoru açmasılması istendi.

Kampanya metni Türkçe, Kürtçe ve İngilizce hazırlandı.

‘Olası bir katliamdan hepimiz sorumluyuz’

Kampanya metninde şunlar ifade edildi:

“Biz aşağıda imzası bulunanlar olarak, günlerdir Rojava’daki (Suriye’nin Kuzeyi’indeki Kürt Bölgesi) Kobani kentinde, İŞİD çetelerinin halka karşı yapmış olduğu saldırıları kaygı ile izliyoruz.

“Bilindiği üzere, Kobani ağır silahlarla donanmış İŞİD’e ait  çete grupları tarafından sarılmış durumdadır. Olası bir katliamın önünün kesilmesi için, kamuoyunun da talep ettiği gibi, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’inden ve Rojava’daki diğer kantonlardan Kobani’ye gönderilecek insani ve askeri yardımların ulaştırılması için, Türkiye’nin kendi sınırları içinde bir yardım koridoru açması gerektiğine inanıyoruz.

“Aksi takdirde yanıbaşımızda gerçekleşecek olası bir katliamdan hepimiz sorumluyuz.”

Destekleyenler

Saat 02.30 itibariyle kampanyaya Noam Chomsky, Murathan Mungan, Ahmet Ümit, Fatih Akın, Onur Ünlü, Belçim Bilgin, Serra Yılmaz, Gaye Boralıoğlu, Tülin Özen, Mert Fırat, Ezel Akay, Yekta Kopan, Nesrin Cavadzade, Ömer Uğur, Cemal Şan, Uğur Vardan, Özgür Mumcu gibi isimlerin olduğu birçok kişi destek verdi.

Aynı zamanda sosyal medya üzerinden #KobaniyeKoridorAç ve #CorridorToKobane hasteg’leri açılarak paylaşımlarda bulunuluyor.

Kampanyaya buradan ulaşarak destekleyebilirsiniz.