Bursa’da bir grup Kobani’ye destek amacıyla yürüyüş düzenledi. Yürüyüş öncesi Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, gruba atılan slogan ve eylemcilerin elindeki YPG bayrağı ile ilgili uyarılarda bulundu. Uzun süren görüşmelerin ardından YPG bayrağı eylemcinin elinden indirilirken yürüyüş başladı. Ancak yürüyüş sırasında YPG bayrağının yeniden kaldırılması dikkat çekti.

Aralarında BDP’nin de bulunduğu sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen yürüyüş için Kent Meydanı’nda çok sayıda polis güvenlik önlemi aldı. Polis müdürleri ile eylemi tertip edenler arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Yasa dışı slogan ve pankartların açılması durumunda yürüşe izin verilmeyeceğini belirten Polis müdürün, ‘Halen sallanıyor o orada’ uyarısı üzerine bir eylemcinin elinde bulunan YPG bayrağı uyarılar üzerine indirildi. Uzun süren görüşmelerin ardından eylemcibler bir süre oturma eylemi düzenlendi. Bu esnada bazı eylemcilerin teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine slogan attıkları görüldü.

Yürüyüşün başlamasıyla birlikte YPG bayrağının tekrar açılması dikkat çekti. Zaman zaman Öcalan sloganları atan grup, Şehreküstü Meydanı’ndaki basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: CIHAN