KONYA Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere desteğini sürdürüyor. Belediye, hayvansal üretimin en önemli geliri olan ve kaba yem olarak kullanılan yonca tohumu yüzde 50 hibeli olarak destek verecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılık desteklemeleri kapsamında Konyalı üreticiye Macar Fiği tohumu desteğinin ardından şimdi de yonca tohumu desteğinde bulunacak. Hayvansal üretimin en önemli gelirlerinden olan ve kaba yem olarak kullanılan yonca tohumu yüzde 50 hibeli olarak destek verecek. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yeni Büyükşehir Yasasıyla birlikte tarımı ve hayvancılığı destekleme ve geliştirme çalışmalarını artırarak sürdürdüklerini söyledi. Altay şöyle dedi: "Üretmek Sizden Destek Büyükşehir’den” sloganıyla her zaman üreticinin yanında olduklarını kaydetti. Başkan Altay, “Eylül ayında 23 ilçedeki 130 mahallede çiftçilerimize verdiğimiz 100 bin kilo Macar Fiği tohumu desteğinden sonra şimdi de hayvansal üretimin en önemli girdilerinden olan ve kaba yem olarak kullanılan yoncanın üretiminin artırılması amacıyla yonca tohumu desteklemesi yapıyoruz. En az 5 dekar, en fazla 20 dekar araziler için verdiğimiz desteklemeden 31 ilçemizdeki çiftçimiz faydalanabiliyor. Üreticilerimizi yüzde 50 hibeli ve 30 Kasım’a kadar başvuruları devam edecek olan destekten faydalanmaya davet ediyorum."

Çiftçilerin yonca tohumu desteklemesi için müracaat dilekçeleri 30 Kasım’a kadar Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ve ilçe belediyelerine teslim edilebilecek.

Muhammed Salih BÜYÜKSAMANCI/ KONYA, (DHA)