Konya'da askerden firar eden oğlunu polise şikayet ettiği gerekçesiyle iddiaya göre eşi 60 yaşındaki Sıttı B. tarafından dövülen ve damadı 30 yaşındaki İsmail K., tarafından bacağından bıçaklanan 49 yaşındaki Mehmet B., cumhuriyet savcılığı tarafından 'geçici koruma' altına alındı.
 
Hamallık yapan 2 çocuk babası Mehmet B.'nin, İskenderun'da vatani görevini yapan oğlu 26 yaşındaki T.B. iddiaya göre birliğinden firar edip, ailesinin yanına geldi. Bunun üzerine Mehmet B. de polise merkezine gidip, oğlunun askerden firar ettiği yönünde müracaatta bulundu. Eve geri dönen Mehmet B., oğlu T.B.'ye durumu anlattı. Babasının üzerine yürüyüp, tokat atan T.B., annesi Sıttı B.'yi de yanına alıp eniştesi İsmail K.,'nin evine gitti. Kısa bir süre sonra polis tarafından gözaltına alınan T.B., Merkez Komutanlığı'na teslim edildi. T.B., birliğinden firar ettiği içinde Adana 6'ıncı Kolordu Komutanlığı'ndaki askeri cezaevine götürüldü.
 
Bu süre içinde kızının evinde kalan Sıttı B., geçen 25 Ocak günü damadı İsmail K.'yi de yanına alarak eve geldi. Sıttı B. askerden firar eden oğlunun polise şikayet ettiği gerekçesiyle eşi Mehmet B. ile tartıştı. Tartışma sırasında Sıttı B., eşi Mehmet B.'yi vücudunun çeşitli yerlerine yumruk atıp dövdü. İsmail K. de kayınpederi Mehmet B.'yi sağ bacağından bıçakladı. Aldığı yumruk ve bıçak darbeleriyle hafif yaralanan Mehmet B., çevredekilerin yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalesinin ardından taburcu edildi. Ardından da eşi Sıttı B. ve damadı İsmail K. hakkında şikayetçi oldu.
 
Gözaltına alınan Sıttı B. ve İsmail K., çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Aynı gün Mehmet B. hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından 'geçici koruma' kararı alındı.
 
Geçici koruma karının ardından polisin zaman zaman eve gelip kontrol ettiğini belirten Mehmet B., "Polis, her hangi bir şey olduğunda eşim ya da damadım eve geldiğinde kendilerini aramamı söyledi" dedi.
 
Yaşadığı bütün olaylara rağmen eşini sevdiğini ve boşanmak istemediğini kaydeden Mehmet B., şunları söyledi:
 
"Oğlum 3'üncü kez askerden firar etmişti. Oğlumun vatan haini olmasını istemedim. O yüzden şikayet ettim. Polise bildirdiğim içinde eşim bana kızdı. Olay günü damadımla gelip benim üzerime yürüdü ve saldırdı. Eşimden daha önce 5 defa daha şiddet gördüm. Mahkemelik olduk ama ben affettim. Şu an için de eşimden boşanmayı düşünmüyorum. Onu çok seviyorum, hala kalbimde. 28 yıl bana emek vermiş, onu sokağa atacak değilim."