KONYA'da bir kadın giyim mağazasının açılışa özel tüm ürünlerini 1 liraya satacağını duyurması izdihama neden oldu. Çoğunluğu kadınların oluşturduğu yaklaşık 500 kişi mağazaya akın etti. Yetkililer izdihamın önüne geçemeyince çareyi mağazanın kapılarını kapatmakta buldu. Mağaza önünde toplanan müşteriler ile güvenlik önlemi alan polis arasında gergin anlar yaşandı.

Merkez Meram İlçesi Alaaddin Bulvarı üzerinde açılışa özel tüm ürünlerin 1 lira olduğunu duyuran bir kadın giyim mağazasında izdiham yaşandı. Çoğunluğu kadınların oluşturduğu yaklaşık 500 kişi mağazadan kıyafet alabilmek için önünde toplandı. Kapıların açılması ile birlikte vatandaşlar içeriye akın etti. Mağaza içerisinde izdihamın önüne geçemeyen mağaza görevleri, çareyi kepenkleri kapatmakta buldu.

Ancak bu durum kalabalığın tepkisine yol açınca, mağaza sahipleri polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekiplerinin müdehale ettiği kalabalık, mağaza önünden uzaklaşmadı. İçerideki müşteriler de dışarıya çıkamadı. Mağaza yetkililerinin, mağazanın kapatıldığını 10 Ocak'ta açılacağını duyurması kalabalığın tepkisini arttırdı. Çevik kuvvet ekiplerinin de olay yerine gelmesi üzerine mağaza önünde toplanan kalabalık dağılmaya başladı. Kalabılığın dağılmasıyla mağazanın kapısı açılırken, içeride mahsur kalan müşteriler de dışarıya çıkarıldı.

İçerideki müşterilerin de çıkarılmasıyla mağaza tamamen kapatıldı.