Konya'nın Yunak ilçesine bağlı Yavaşlı mahallesindeki tarlasında çalışan çiftçi F.S yerde kan izleri fark etti. Kan izlerinin tarlasındaki su kuyusunda kesildiğini gören F.S. yanında bulunan ayna ile güneş ışığını yansıtarak kuyunun dibine baktı. Ceset olduğunu gören F.S. hemen ilçe jandarma ekiplerini aradı. AFAD ekiplerinin yardımıyla ceset kuyudan çıkarıldı.

Yapılan incelemede elleri arkadan bağlı ve sırtına terk kurşunla vurularak kuyuya atılan cesedin 12 Temmuz tarihinde bu yana kendisinden haber alınamayan Afganistan uyruklu çoban Muhammed Necip'e ait olduğu belirlendi. Savcının yaptığı incelemenin ardından çobanın cesedi, otopsi için Hacı İzzet Baysal Yunak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

AYNAYLA SU KUYUSUNA BAKINCA CESET GÖRDÜ

Cesedi bulan çiftçi F.S.'nin "Yerde kan izleri gördüm. Kan izlerinin kuyu da kesildiğini görünce bir hayvanın yaralanıp kuyuya geldiğini ve muhtemelen buraya düştüğünü düşündüm. Meraklanıp cebimdeki aynayla su kuyusuna baktım. Ceset görünce jandarmayı aradım" dediği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

 Zafer SAMANCI/KONYA HaberTürk