Konya'da sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen ve Taksim'deki Gezi Parkı protestosuna destek veren gruba polis cop ile müdaha etti.
 
Taksim'deki Gezi Parkı'nın yıkılmasını proteste etmek isteyen ve sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen yaklaşık 200 kişi bugün saat 21.00 sıralarında İstasyon Caddesi'nde buluştu. Sloganlar atıp, oturma eylemi yapan gruba polis, yapılan eylemin izinsin ve yasa dışı olduğunu söyleyip 10 dakika içinde dağılmasını söyledi. Grup eylemini sürdürünce polis ikinci uyarısını yaptı. Kısa bir süre sonra yaklaşık 200 kişi, gruplar halinde dağılmaya başladı.
 
Yaklaşık 50 kişi ise Atatürk Anıt Alanı'na yürüdü. Bu grubun içinde bulunan ve aralarında genç kızların da bulunduğu 10 kişi polise hakarette bulununca, güvenlik güçleri cop ile müdahale etti. Yaklaşık 10 dakika süren kovalamaca sonucunda hakaret eden grup ara sokaklara dağıldı. Diğer grupta sessizce dağıldı.
 
Konya'da geçen cuma gününden itibaren Gezi Parkı'nın yıkılmasını protesto etmek için sosyal medya aracılığıyla buluşan ve gün içinde oluşan izinsiz yürüyüş ve gösterilere polis bugüne kadar müdahalede bulunmamıştı.
 
TY-HD