Türkiye genelinde işsiz sayısı geçen yılın Kasım ayına göre artarak 2 milyon 630 bin kişi oldu.
 
Türkiye’de işsizlik oranının artması ile birlikte Konya’da da işsizlik oranı merak edilirken Konya’nın işsiz oranı 6,8 olduğu belirtildi.
 
SANAYİDE İŞÇİ SIKINTISI VAR
 
Türkiye genelinde işsiz sayısının her geçen artması ile birlikte Konya’da kış aylarında işçi sıkıntısının olduğunu belirten İşkur İl Müdürü Lokman Ceylan,  Konya’da özellikle sanayi alanında işçi bulamama konusunda bir sıkıntının olduğunu söyledi. özellikle imalata yönelik bir sıkıntının olduğunu kaydeden Ceylan, “Konya’da genel olarak her zaman kış aylarında işçi sıkıntısı yaşanır. Ancak normalde de Konya’da imalata yönelik olarak yani sanayide işçi açığı var. Torna tezgahı işçisi, inşaat işçisi, cnc torna operatörü, gaz altı kaynakçısı alanlarında sanayici işçi bulamıyor” dedi.
 
2013 YILINDA ÖĞRENCİLER İLE ÇALIŞACAĞIZ
 
İşsizlik oranının azaltılması ve üniversiteden mezun olan öğrencilerin daha kolay iş bulabilmeleri için çalıştıkların belirten Ceylan, “Bu yıl üniversite son sınıf öğrencileri ile birlikte ortak olarak çalışarak meslek danışmanlarımızın katkısı ile onları en uygun işe yönlendirmeye çalışacağız. Ayrıca ara eleman sıkıntısını çözmek için de meslek liseleri ile birlikte çalışıyoruz” diye konuştu. Özge Demirtaş-Memleket