Seydişehir ilçesinde, ormanlık alanda çıkan yangın üç saat süren çalışmayla kontrol altına alınırken, 5 hektar ormanlık alan zarar gördü.  
 
 
Edinilen bilgiye göre, yangın, Seydişehir'e bağlı Madenli köyü Eşekçukuru mevkii Kozyakası nohut alanında dağın boğaz kısmında başladı. Yangın, Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü ve Seydişehir Orman Şefliği'ne ait 9 arazöz, jandarma ve gönüllü vatandaşların da müdahalesiyle 15.30 sıralarında kontrol altına alınabildi. Yangında çalılık ve ardıçlık 5 hektar orman alanı yandı. Yangın çıktıktan 10 dakika sonra yangın mahalline ulaşan Beyşehir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazözler yangının daha geniş bir alana yayılmasını önledi. 
 
Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, yangın yerinde yaptığı açıklamada, "Yangın boğazlık alanda çalılık ve ardıçlı bir bölgenin olduğu örtülü bir orman arazisinde başlamış. Orman işletme müdürlüğü ve Seydişehir Şefliği olaya tüm yangın araçlarıyla zamanında yardım etti. Biz de diğer kurum ve kuruluşlarımızla gerekli önlemleri aldık. Şuanda kontrol altına alınan yangın alanının soğutma işlemleri devam ediyor" dedi. 
 
Yangının çıkış sebebiyle ilgili jandarma ekiplerince soruşturma başlatıldı.
 
İHA