Evlerinde, üzerinde çay ısıttıkları, piknik tüpüne bağlı mangal kullanan yaşlı çift, karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.

Havzan Mahallesi Muhsinzade Sokak'ta bir apartmanın 3. katında ikamet eden Melahat (75) ve Nail Bıyık (81) çiftinden haber alamayan yakınları, eve girdi.

İçeride yoğun gaz kokusuyla karşılaşan ve yaşlı çifti, kahvaltı sofrası başında hareketsiz halde bulan yakınları, durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi.

Öldükleri tespit edilen Bıyık çiftinin cesetleri, savcının incelemesinin ardından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yalnız yaşayan çiftin 10 gün önce Ankara'daki oğullarının yanından geldiği, evin kaloriferli olduğu, çay ısıtmak için piknik tüpüne bağlı mangal kullandıkları öğrenildi. Çiftin, kahvaltı sırasında odaya dolan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri kaydedildi.

Olayı duyarak Bıyık çiftinin evine gelen mahallenin bakkalı Ahmet Çakır, "Nail Amca, sabah benden ekmek alıp, havaların çok soğuk gittiğinden dert yanmıştı. Duyunca çok üzüldüm" dedi.