İsmail Bilgiç (47) hakkında 30 Ocak'ta, Haydar Balcı (64) hakkında da 3 Şubat'ta polise “kayıp” başvurusunda bulunuldu.
 
Bunun üzerine Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri soruşturma başlattı.
 
Kayıp kişilerle irtibatlı çok sayıda kişinin sözlü ve yazılı ifadesine başvuruldu.
 
Haydar Balcı'nın bulunması için ailesi ise bir televizyon programına katıldı.
 
Bir dinlenme tesisinin güvenlik kamera görüntülerinde Durmuş S. (58) ve Ali S. (35) ile Haydar Balcı'nın birlikte görüldüğü, birbirleriyle şakalaştıkları fark edildi.
İfadelerine başvurulan Durmuş S. ve Ali S, arkadaşları Bilgiç ve Balcı'yı görmediklerini savundu.
 
Şüphelilerden kimse şüphelenmedi
 
Balcı'nın aracı 11 Şubat'ta Bosna Hersek Mahallesi'nde terk edilmiş olarak bulundu. Çevredeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, Ali S'nin terk edilen aracın yakınlarında dolaştığını belirledi.
 
Kaybolan kişilerin aileleri ise Durmuş S. ve Ali S'den şüphelenmediklerini bildirdi. Her iki kişinin de öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerine Cinayet Büro Amirliği ekipleri de dosyaya dahil oldu.
 
Durmuş S'nin 1984 yılında birlikte yaşadığı kadını öldürüp parçalara ayırdığı, 13 yıl önce aftan yararlanarak cezaevinden çıktığı tespit edildi.
Polis, başlattığı soruşturma kapsamında bir vatandaşın ihbarıyla 3 Mart'ta Bilgiç'in cesedinin Merkez Meram ilçesi Akyokuş mevkisinde bulunması ve yeterli delillere ulaşılması üzerine, Durmuş S'yi evinde gözaltına aldı. Durmuş S'nin ifadeleri doğrultusunda Ö.D. (30) ile M.K. (27) de yakalandı.
Şüphelerin üzerlerinde yoğunlaştığını anlayan Durmuş S. ve Ali S'nin daha önce öldürdükleri ve boş araziye attıkları iddia edilen İsmail Bilgiç'in cesedini gömerek ortadan kaldırmaya karar verdikleri öğrenildi.
 
İkinci ceset de bulundu
 
Yakalanacağını anlayınca sürekli kaçan ve inşaatlarda saklandığı belirlenen Ali S. ise Hüyük ilçesindeki bir bağ evinde yakalandı.
 
Durmuş S. ve Ali S, suçu birbirlerinin üzerine attı. Ö.D. ile M.K. ise suçlamaları kabul etmedi.
 
Polis, şüphelilerin Balcı ile en son görüldüğü Konya-Antalya karayolunun 125. kilometresindeki Madenli yolunun çevresinde arama yaptı.
 
Ekipler, yolun yakınlarındaki dere yatağında Balcı'nın cesedini toprağa gömülmüş olarak buldu. Balcı'nın cesedi, Seydişehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Durmuş S. ve Ali S'ye olay yerinde yer gösterme yaptırıldı. Dört şüpheli de polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.
Merkez Meram ilçesi Akyokuş mevkisinde 3 Mart'ta İsmail Bilgiç'in cesedi bulunmuş, 3 kişi gözaltına alınmıştı. AA