Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, İngiltere’nin Başkenti Londra’da düzenlenen Uluslararası Şeker Örgütü ile Dünya Şeker Pancarı ve Kamışı Üreticileri Birliği'nin toplantılarına iştirakının ardından İstanbul’da gerçekleştirilen MÜSİAD Fuarı'na da katıldı. 102 ülkeden 7 binden fazla yatırımcı ve işadamının yer aldığı MÜSİAD Fuarı'nda Konya Şeker, Torku markalı ürünlerinin yanı sıra faal olduğu beş ana sektörde binden fazla ürününü 650 metrekarelik bir alanda kurulu standında sergiledi.

HEDEF KÜRESEL MARKA OLMAK

MÜSİAD Fuarı'nın en büyük ve prestijli stantlarından biri olan Konya Şeker standında fuar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Recep Konuk, Torku’nun küresel bir gıda markası olmak için yola çıktığını belirterek, “Üç gün boyunca Londra’da dünya şeker sektörünü konuştuk, sektörün geleceğini, fırsatları ve riskleri tartıştık. Dünya neler yapıyor, ne yapacak vakıf olduk. Yani ana faaliyet alanımız şeker sektörü için hem akıl hem beden terlettik. Oradan döner dönmez de ayağımızın tozuyla MÜSİAD Fuarı'na geldik” dedi.

'ÇOK KOŞACAĞIZ Kİ ÜRETİCİNİN İŞİ KOLAYLAŞSIN'

Konya Şeker’in orta vadede dünyanın en büyük 5 gıda şirketinden biri olmayı hedeflediğini ifade eden Başkan Konuk, böylesine büyük, küresel bir hedefin terlemeden başarılamayacağını söyledi. “Biz çok yürüyeceğiz, çok koşacağız ki Konya Şeker’in yolu kısalsın, üreticinin işi kolaylaşsın” diyen Konuk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Konya Şeker için bu tür organizasyonlar son derece önemli. Bizim bu fuardan da yeni işbirlikleri ile çıkacağımızı, bu fuarın yeni pazarların Torku’yu keşfetmesi için zemin oluşturacağını biliyorum. Çünkü MÜSİAD bize gerçekleştirdiği bu fuarla kendimizi ve markamızı anlatma imkânı sundu. Bu imkânı bize sunan MÜSİAD’a teşekkür ediyor, fuarın ülkemize, iş dünyamıza ve bu fuara katılan misafirlerimize hayırlı olmasını, hayırlar getirmesini diliyorum.”