Milli iradeye karşı yapılan darbe girişimine sert tepki gösteren ve sivil havaalanı isteyen Konyalılar, Ana Jet Üssü'nün de kaldırılmasını istiyor. Vatandaş sivil havaalanı talebini darbe girişiminden sonra yüksek sesle dile getirmeye başladı.

15 Temmuz akşamında gerçekleştirilen darbe girişimi Konya hava trafiğini felç etti. Askeri alanda olan Konya Havaalanı'nda aksamalar devam ediyor. Yaklaşık 20 gündür uçuşlarda rötar ve iptaller var. Yüzlerce sefer iptal edildi. Binlerce yolcu mağdur oldu. Gurbetçiler, Antalya ve Ankara gibi komşu illere yönlendirildi.

KONYA HAVA TRAFİĞİ FELÇ OLDU

Havaalanı, Konya 3. Ana Jet Üssü'nün bünyesinde bulunuyor. Ana Jet Üssü, darbecilere üs oldu. Bu nedenle güvenlik tedbirleri artırıldı. Gece uçuşa izin verilmiyor. Yaşananlar sivil havaalanının önemini bir kez daha ortaya koydu. Darbe girişimine tepkilerini yüksek sesle dile getiren Konyalılar, yetkililerden sivil bir havaalanı talep ediyor.

ŞEHİR SİVİL HAVAALANINI HAKETTİ

Sivil havaalanı isteyen Emre Babayiğit, "Millet iradesine darbe vurmaya kalkışan jet üssü şehrimiz için bir utanç kaynağıdır" derken Sami Gediz de, "Darbe girişiminden sonra Konya'da sivil havaalanının ihtiyacı bir kez daha anlaşıldı. Jet üssü kaldırılsın. Sivil havaaalanı istiyoruz. Sivil irade şehir merkezinde askeri hava üssü istemiyor" dedi. Konya Ana Jet Üssü'nün kaldırılmasını isteyen Ebuzer Solmaz ise, "Beldeyi Muhayyere, Mevlana diyarı Konya sivil havaalanını haketmedi mi" diye sordu.

KONYA ANA JET ÜSSÜ KAPATILSIN

Mehmet Ali Özbuğday da, "15 Temmuz'da  darbe olsaydı Konya merkezdeki jet üssünden kalkan uçakların yardımıyla olacaktı. Bu üs kaldırılsın" derken, Ahmet Göçergi ise, "Konyalı artık rahat ulaşım ve güvenlik istiyor" sözlerini kullandı. Rafet Baştürk ‏de, talebini ve tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Hainlerin komuta merkezi, vatanın ve milletin koruma üssü olamaz. Üs kaldırılsın."

HAİNLERİN KULLANDIĞI ÜS KALDIRILSIN

Fatih Akince de, "Ülkemin vatandaşına havalanan Konya Ana jet Üssü kaldırılsın" dedi. Ahmet Dişli de "Konya sivil hava alanına kavuşmalı. NATO'nun da yer aldığı üssü istemiyoruz. Jet sesi duymak istemiyoruz. Demokrasiye yapılmak istenen darbede hainlerin kullandığı üs kaldırılsın" talebinde bulundu.

KONYA SİVİL HAVAALANINA KAVUŞSUN

Remzi Yüzbaşıgil de, "Devletinin ve milletinin yanında olan Konya'nın devletten bir ricası var. Madem hainlik yapılan askeri merkezler kapatılıyor. Konya sivil havaalanına kavuşsun. Milli iradeye darbe yapmak isteyen hainlerin kullandığı Konya Ana jet Üssü kaldırılsın" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com