KPSS soru ve cevapları yayınlandı ÖSYM ekranında. Yarın açıklanması beklenen KPSS önlisans soru ve cevapları indirme linki bu sayfada sizlerle. KPSS önlisans soru ve cevapları indirme linki osym.gov.tr'de. KPSS soru ve cevap kitapçığı siteden duyuruldu. 2016 KPSS soru ve cevap kitapçığına ulaşmak için yukarıdaki linke tıklamanız yeterli. Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim sınavlarının tamamlanmasının ardından alınacağı duyurulan KPSS tercihlerinin, bu yılın son Kamu Personeli Seçme Sınavı olan ortaöğretimin gerçekleştirilmesinden kısa bir süre sonra ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor.

2016-KPSS Ortaöğretim Düzeyi Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı

ÖSYM'DEN KPSS ORTAÖĞRETİM SORU VE CEVAPLARI AÇIKLAMASI

ÖSYM, 2016-KPSS Ortaöğretim Düzeyi Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarının yayınlandığını duyurdu. Yapılan açıklamada "20 Kasım 2016 tarihinde uygulanan 2016-KPSS Ortaöğretim Düzeyi Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarına, 20 Kasım 2016 tarihinde saat 13:00’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. 2016-KPSS Ortaöğretim Düzeyinde kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz" denildi. 

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim sınavlarının tamamlanmasının ardından alınacağı duyurulan KPSS tercihlerinin, bu yılın son Kamu Personeli Seçme Sınavı olan ortaöğretimin gerçekleştirilmesinden kısa bir süre sonra ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor. Öncelikle B Grubu kadrolar için yapılacak tercihler, kılavuzun açıklanmasının ardından İnternet ortamından yapılabilecek.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL GERÇEKLEŞECEK?

Adaylar ilk kez yapılacak yerleştirme işlemlerinde herhangi bir ücret ödemezken, aynı sınav sonucu ile yapacakları tüm yerleştirme işlemlerinde ücret ödeyecek. 

Yerleştirme işlemleri puan, tercih ve kadro sayılarına göre yapılacak olan adaylar, yerleştirme işlemiyle ilgili esasları tercih kılavuzundan öğrenebilecek. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacak. ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacak. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacak.

DİN HİZMETLERİ ALAN BİLGİSİ TESTİ (DHBT) 4 ARALIK TARİHİNDE

Kamu Personel Seçme Sınavı 2016-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT), 4 Aralık 2016 tarihinde uygulanacaktır. Ön lisans düzeyinde DHBT’ye katılacak adayların KPSS Ön Lisans Sınavına, ortaöğretim düzeyinde DHBT’ye katılacak adayların ise KPSS Ortaöğretim Sınavına başvuru yapmaları ve ilgili sınavın GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR oturumuna katılmaları zorunludur.

Sınav merkezi tercihleri alanlarına adayın adresinde yer alan merkez veya bu merkezlere yakın olarak Merkezimiz tarafından belirlenen sınav merkezlerinden biri yazılacaktır. Bu alanlara sadece sistem tarafından izin verilen sınav merkezlerinden biri yazılabilir.

KKTC/Lefkoşa sınav merkezinde uyruk bilgisinden (en az) biri KKTC olan adaylar, sınava girebileceklerdir.