Kulu ilçesinde Kulu Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 46 belediye işçisini kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.
 
Sözleşme, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Hizmet-İş Sendikası Ankara 5 Nolu Şube Başkanı Ömer Yılmaz, Sendika Üyesi Saim Erel, Kulu Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Niyazi Demirkıran tarafından imzalandı.
 
Sözleşme 63 maddeden oluşurken 15 Temmuz 2015 tarihine kadar geçerli olacak. Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, 4 Temmuz tarihinde başlayan görüşmelerin sonuçlandığını söyledi. İşçilere Türkiye ortalamasının üzerinde zam vermeye çalıştıklarını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti: ''İlçemizdeki güzel hizmetleri işçi arkadaşlarımızla birlikte veriyoruz. Onların gelir düzeylerini yükseltmek, onları mutlu etmek bizleri de mutlu eder. İnanıyorum ki onların maddi ve manevi yönden huzurlu olmaları işlerinde daha verimli çalışmalarını sağlayacaktır.''
 
Ömer Yılmaz ise iyi bir sözleşme imza attıklarını ifade etti. Yılmaz, 46 işçiyi kapsayan sözleşmeyle, zam oranının yüzdelere bölünerek belirlediğini söyledi. 2 yıl boyunca her dilimi yüzde 5 olan ve 4 dilime yayılan maaş zammının işçilere yansıtılacağını bildirdi.
 
CİHAN