Kulu Doğal Hayatı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uludağ, yaptığı açıklamada, “Kulu ilçe merkez ve çevre köyleri kırsal bozkır iklimi olması nedeniyle yeşilliklerden ve ağaç topluluklarından maalesef mahrum kalmıştır. Yeşillik ve ağaçların yetiştirilmesinin gerek iklim şartlarından gerekse dış etkenlerden dolayı kontrol altında oluşturulması gerekmektedir. Bize göre bu bölgelerin çok kısa zamanda ağaçlandırılmaya yeşillendirilmeye ihtiyacı vardır” dedi.

Bu zamana kadar resmi kurumların konuyla ilgili kısmi çalışmalar yaptıklarını ancak devamının getirilmediğini ifade eden Uludağ, “Sadece Konya Torku Şeker bu konuda samimi ve düzenli çalışmalar yapmış, bölgemizde önemli ölçüde yeşil üzerine güzellikler katmıştır. Kendilerine derneğimiz adına teşekkür ediyoruz. Bunun yanında son yıllarda özellikle parklarda Kulu Belediyemizin yaptığı çalışmalarda takdire karşılıyoruz. Kulumuzu sevenler olarak bizler, yurtdışı ve yurt içi yeşillik ve hayvan severlerin eli kolu olarak düşüncelerini faaliyete geçirmek için bu adımı atma gereksinimini duyduk. Amacımız, bölgemizi ağaçlandırmak, yeşillendirmek, su kuyuları açarak su göletleri oluşturmak, kaybolan kanatlı kanatsız tüm hayvanları bu sahalarda yetiştirmek, barındırmak, sokak hayvanlarını koruma altına almak, barındırmak, ihtiyacı olanlara vermek ve diğer tüm mevcut olan hayvanları korumaktır. Bu çalışmalarımız tabiatın dengesini kurmasında önemli bir faktör olacak, Kulu ve çevresi doğal ortama en kısa zamanda geçecektir. Bundan sonra Kulumuzun çehresini değiştirerek, yeşille iç içe bir Kulu oluşturmamız gerekmektedir. Bu halkımıza, çocuklarımıza, hayvanlara ve nebatata daha rahat yaşam imkanlarını sağlayacaktır. Bu alandaki eksikliği dolduracak olan ‘Kulu Doğal Hayatı Koruma Derneği’nin, Kulumuza hayırlı hizmetler vereceğinden şüphem yoktur. Bu konuda duyarlı tüm kardeşlerimizi bu alanda yanımızda görmek istiyoruz” diye konuştu.

Murat Uludağ’ın başkanlığını yaptığı derneğin yönetim kurulu üyelerini İhsan Saygın, Musa Aykul, İsmet Erdoğan, Ramazan Uludağ, Feramuş Pektaş, Hasan Yıldız ve Serbülent Atay’dan oluşuyor.


İHA