Geçtiğimiz Mart ayında DAEŞ’e katılmak için Bröndby Strand’daki evlerinden kaçan Leyla ve Hazal Olgun’un Suriye’ye geçtikleri belirtildi.

Seyahat acentası sahibi Yaşar Olgun’un kızlarını aramaya başlamasıyla gündeme gelen olay bu akşam TV2’de yayınlanan “Kızlarım cihad savaşçısı mı?” (Er mine piger hellige krigere?) adlı programda ele alındı. Yaşar Olgun’la birlikte’ Leyla ve Hazal Olgun’u bulmak için yollara düşen TV2 muhabiri program esnasında ilginç iki bilgiyi gündeme getirdi.

Programın son dakikalarında TV2 muhabirinin İstanbul Polisi, terörle mücadele şubesinde yaptığı bir görüşmede kendisine Yaşar Olgun’un kızları Leyla ve Hazal Olgun’un Suriye’ye geçtikleri bilgisi verildiğini söyledi.

Programda yarıca;  Exitcirklen adlı kuruluşta hukuk danışmanı  olarak görev yapan Khaterah Parwani’nin görüşlerine de başvuruldu. Parwani; Leyla Hazal’ın, babası Yaşar Olgun’un söylediği gibi evden kaçmasının kısa süre öncesinde radikalleşmediğini, 4 yıldır İslami bir kitap kulübünün yöneticisi olduğunu öne sürdü. Parwani’ye göre Leyla Hazal DAEŞ adına Danimarka’da kadınların örgütlenmesinden sorumlu olarak çalışmaktaydı ve sosyal medya sitesi facebook’ta oluşturduğu Umm Talha adlı sahte profil yoluyla cihat propagandası yapıyordu. 

Kaynak : kuzey.dk