Danimarka’nın başkenti Kopenhag’dan DAEŞ’e katılmak amacıyla evden kaçarak 26 Mayıs’ta Türkiye’ye giriş yaptıkları tespit edilen 24 yaşındaki Leyla ile 19 yaşındaki Balle Olgun kardeşlerin kanser ve kalp hastası babaları Yaşar Olgun, 7 aydır Türkiye’de kızlarınıarıyor. Sağlık kontrolleri nedeniyle kısa süreliğine Kopenhag’a dönen baba Yaşar Olgun, “Milliyet”e yaptığı açıklamada kızlarının kesinlikle Türkiye’de olduklarını ve birgün muhakkak bulacağına inandığını söyledi. İki kızkardeşin Berlin üzerinden uçakla Atatürk Havalimanı’ndan giriş yaptıklarının polisin tespit ettiğini belirten baba Olgun, 27 Mayıs’ta Danimarka polisine kayıp başvurusunda bulunduğunu polisin, 48 saat geçmeden kayıp ilanı veremeyeceklerini bildirdiğini söyledi. Bunun üzerine 28 Mayıs’ta İstanbul’a gelen Olgun, olayın şaşkınlığıyla burada polise kayıp başvurusu yapmadan Hatay’a geçtiğini kaydetti. Reyhanlı Emniyeti’ne gittiğini vurgulayan Olgun, daha sonra Reyhanlı Savcılığı’na başvuruda bulunduğunu, Terör Şubesi ve Milli İstihbarat tarafından ifadesi alındıktan sonra kayıp ilanı verdiğini anlattı.

Fatih’te 3 gün

Baba Olgun, kayıp ilanını verene kadar geçen 3 günlük sürede kızlarının Fatih’te kaldıkları otelden ayrıldıklarının saptandığını, 28 Mayıs’ta da taksiyle Bağcılar Kirazlı Meydanı’na gittiklerinin kamera görüntüleriyle anlaşıldığını söyledi .

ATM’den para çekti

Kızı Leyla’nın 9 Haziran’da Bağcılar Kirazlı’da bir marketten alışveriş yaptığını tespit eden baba, Emniyeti hemen arayarak bilgi veriyor. Kanser tedavisi için Danimarka’da bulunduğu sırada, bu kez 22 Haziran’da küçük kızı Balle’nin bir AVM’deki ATM’den para çektiğini öğrendiğini anlatan Yaşar Olgun, bundan sonuç alamadıklarını ve kızların sırra kadem bastığını belirtiyor.

Şehir şehir dolaşıp iz sürdü

7 aydan bu yana kendi imkanlarıyla İstanbul, Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Konya, Bursa, Sakarya ve Ankara’ya giderek kızlarını arayan baba, TBMM’de bazı milletvekillerinden da yardım istediğini anlatıyor. Danimarka’dan, aralarında Türk gençlerin çoğunlukta olduğu 14 kişinin DAEŞ’e katılmak için evlerinden kaçtığını vurgulayan Yaşar Olgun, bu çocukların ailelerine çağrıda bulunarak, birlikte hareket etmelerini istedi. Üzgün ve bitkin baba Olgun, kızlarını bulmak için hayatını ortaya koyduğunu ve ocak ayı içinde tedavisi biter bitmez kızlarını aramaya devam etmek için Türkiye’ye gideceğini sözlerine ekledi.