İşlem tamam

Grup kuraları çekildiğinde herhalde Mustafa Akçay bile 3. maçlar sonunda takımının bu konumda olacağını tahmin etmezdi. Trabzonspor bu sezon ligde zaman zaman düşüşler yaşadı. Çok kötü performanslar sergilediği de oldu. Ancak Avrupa Ligi’nde ilk maçtan itibaren belli bir standardın altına düşmedi.


Takımın bu formunda tabii ki en büyük pay Mustafa Akçay’a ait. Dünkü maçta da olduğu gibi, hiçbir zaman kadroda gerekli değişimleri yapmaktan çekinmedi. Apollon karşısında Bamba kumarını oynadı, çok eleştirildi. Dün de Janko’yu sürpriz bir şekilde ilk 11’de oynattı. O Janko, galibiyeti getiren isim oldu. Zaman zaman Akçay’ın da hataları olabilir, bu son derece doğal. Ancak geldiği günden bu yana her anlamda iyi bir teknik direktörlük performansı sergiliyor. Sadece teknik direktörlük de yapmıyor. Hami Mandıralı’yla birlikte adeta psikolog gibi öğrencilerine yaklaşıyor.

Yıldızların etkisi...

Bordo-Mavililer sezon başında yüksek maliyetle Malouda ve Bosingwa’yı aldığı yönetime büyük eleştiriler gelmişti. Klasik yorumlar yapılmış, yaşları ilerlemiş iki oyuncunun emeklilik için Trabzon’a geldikleri ifade edilmişti. Ancak özellikle Avrupa Ligi maçlarında gördük ki bu tarz karşılaşmalarda yıldızların ve tecrübenin önemi daha çok ortaya çıkıyor. Trabzonspor’un Avrupa’da bu kadar iyi durumda olmasında Malouda ve Bosingwa’nın da hem performans hem de psikolojik olarak büyük etkisi olduğunu düşünüyorum.

Avni Aker bile dolmuyorsa...

Trabzonspor dün akşam 2-0 galip gelerek sadece liderliği kapmadı, Legia Varşova’yı da tamamen yarışın dışına itti. İki hafta sonra oynanacak rövanşta rakibinin sahaya iddiasız, amaçsız bir şekilde çıkacak olmasını sağladı.
Fırtına artık işi bitirdi diyebiliriz. Bu saatten sonra grubu ilk iki sırada bitirmemeleri mucize olur.
Son söz bir kez daha taraftarlara. Hemen her maçta takımı yalnız bırakmayan belli bir kitle var. Onlar üzerine düşen görevi yapıyor. Ancak şehrin büyük bölümü takıma yeteri kadar sahip çıkmıyor. 20 bin kişilik stat bile dolmazken, Akyazı projesi tamamlandığında büyük statta nasıl bir görüntü oluşacağını merakla bekliyorum.

Maçtan dakikalar

7. dakikada soldan gelişan atakta Henrique topu ceza sahasına gönderdi. Janko’nun vuruşunda Skaba golü önledi ancak Avusturyalı yıldız dönen topu tamamlayarak Fırtına’yı öne geçirdi: 1-0.
18. dakikada Pinto’nun soldan ortasında, ceza alanı içindeki Brzyski’nin kafa şutunda, top kaleci Onur Recep Kıvrak’da kaldı.
42. dakikada Adrian’ın derinleme pasında, Olcan’ın vuruşunda açıyı daraltan kaleci Skaba, tehlikeyi önledi.
56. dakikada Bosingwa’nın sağdan ortasında, yakın mesafede Henrique, kötü bir vuruş yapınca önemli bir fırsat harcandı.
63. dakikada Pinto’nun uzak mesafeden şutunda kaleci Onur, yerden seken topu kontrol etti.
74. dakikada Brzyski’nin ceza alanı dışından yerden şutunda, Onur sağ direk dibinde yatarak topu kontrol etti.
78. dakikada Jodlowiec’in soldan pasında ceza alanındaki Furman’ın şutunda kaleci Onur topu uzaklaştırdı. Dönen topu bu kez Dvalishvili kaleye gönderdi ancak Onur yine gole izin vermedi.
83. dakikada kazanılan serbest vuruşta Olcan topun başına geçti. Ceza sahasına gönderdiği top kimseye değmeden filelerle buluştu: 2-0.
86. dakikada hızlı gelişen Trabzonspor atağında ceza alanına doğru hareketlenen Emre Güral’ın şutunda, top yandan dışarı çıktı.
90+1. dakikada Malouda’nın pasında ceza alanı içinde rakibinden sıyrılan Yusuf Erdoğan, istediği şutu çekemedi. Zayıf bir şekilde giden topu kaleci Skaba rahatlıkla kontrol etti.