Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanşında, 25 Şubat Perşembe günü İtalya ekibi Lazio'ya konuk olacağı mücadele öncesi Sarı-Kırmızılı taraftarlara müjde geldi.

İstanbul'da 1-1'lik skorla tamamlanan karşılaşmanın rövanşını futbolseverler, TRT 1'den naklen izleme şansına sahip olacak.

Roma Olimpiyat Stadyumu'nun ev sahipliği yapacağı mücadele TSİ 20.00'de başlayacak.

Türk Telekom Arena'da oynanan ve 1-1 biten ilk maçta, Sarı-Kırmızılı ekibin golünü 12. dakikada Sabri Sarıoğlu, İtalyan temsilcisinin golünü ise 21. dakikada Savic kaydetmişti.

Lazio'nun muhtemel ilk 11'i: Marchetti, Konko, Mauricio, Hoedt, Radu, Prolo, Biglia, Milinkovic, Lulic, Anderson, Matri

Galatasaray'ın muhtemel ilk 11'i: Muslera, Denayer, Koray, Hakan, Carole, Donk, Chedjou, Sabri, Selçuk, Sniejder, Podolski

Galatasaray teknik direktörü Mustafa Denizli, Lazio maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik adam, Pereira'nın "Defansif futbolla Avrupa'ya damga vuramazsınız" sözlerine, "Bunun örnekleri var. Inter ve Yunanistan, bu şekilde şampiyon oldu" şeklinde cevap verdi.

Muslera korkuttu!

Galatasaray'da, Uruguaylı Muslera, son çalışmada eline darbe alarak antrenmanı yarıda bıraktı. Lazio ile kozlarını Roma Olimpiyat Stadı'nda paylaşacak Galatasaray'da Muslera, akşam yapılan sona idmanda eline darbe aldı.

Tedbir amaçlı antrenmandan çıkartılan Uruguaylı eldivenin ilk tedavisi saha içinde yapıldı.

Sağlık ekibinden edinilen bilgiye göre, 29 yaşındaki kalecinin korkulacak bir durumu olmadığı ve maçta forma giyeceği belirtildi.

Galatasaray nasıl tur atlar?

UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 turu ilk maçında Galatasaray kendi sahasında Lazio ile 1-1 berabere kaldı ve rövanş maçı için hesaplar yapılmaya başlandı.

Avantaj Lazio'da

Sabri Sarıoğlu'nun attığı golle umutlanan Sarı Kırmızılılar'ın, işini zora sokan golü kaydeden isim Sergej Milinkovic Savic oldu.

Alınan bu skorla İtalyanlar rövanş için avantajlı bir skor elde etmiş oldu

Gol şart!

Galatasaray rövanşta rakibine karşı 1-1 dışındaki bol gollü beraberlikler ve galibiyet alması halinde tur atlayan taraf olacak.

Golsüz beraberlikte Lazio, bir üst tura geçecek. 1-1'lik skorda ise maç uzatmalara gidecek. Uzatmada da gol olmaması halinde turu geçen takımı penaltılar belirleyecek.

Temsilcimizin tur için rövanş maçında mutlaka gol ve goller bulması gerekiyor. Aksi takdirde Galatasaray, Avrupa'ya veda edecek.

Kura çekimi ne zaman?

Çizme ekibi Lazio'yu elemesi halinde Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu kura çekimine katılacak.

İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek kura çekimi 26 Şubat tarihinde yapılacak ve TSİ 14.00'te başlayacak.

Son 16 turunda ilk karşılaşmalar 10 Mart'ta, rövanş müsabakaları ise 17 Mart tarihinde oynanacak.

Fanatik