Uzun bir süredir Shakhtar Donetsk'in başında olan Rumen teknik adam Türkiye'ye olan sevgisini ve ilgisini açıkça ifade ederken, kulübü ile yeni bir sözleşme imzaladığının da altını çizdi.
 
Şu an tatilde bulunan Mircea Lucescu, "Fenerbahçe'ye gelecek misiniz?" sorumuz üzerine önce bir süre güldü, ardından da konuya esprili bir yaklaşım göstererek, "Dünyada binlerce iyi teknik direktör var. Bir tanesi de Katar'da (El Jaish takımını çalıştıran oğlu Razvan Lucescu'yu kastediyor). Benim dışımda da çok iyi hocalar bulunuyor. Fenerbahçe mutlaka kendisini başarıya götürecek en iyi hocayı seçecektir" ifadelerini kullandı.
 
Rumen hoca ardından transferi ile ilgili yaşanan gelişmeleri şöyle yorumladı;
 
"Açıkcası bazı soruları Fenerbahçe'ye sormalısınız. Çünkü Shakhtar ile sözleşmemi yeniledim. Profesyonelim ve her zaman yaptığım anlaşmalara saygılı davrandım. Burada çalışmak için uygun şartlarım var. Shakhtar'da çok mutluyum. Başkan ile ilişkim de çok iyi. Stadyumumuz ve taraftarımız harika. Ama şunu da hiç saklamadım, Türkiye'nin yeri benim için çok farklı. Futbola olan ilgi müthiş. Heyecan üst seviyede. Görev yaptığım süre içinde herkes ile iyi ilişkilerim var. Tabii ki tekrar Türkiye'de çalışabilirim. Çünkü hayatta kimse geleceği, yarın ne olacağını bilemez."
(milliyet)