Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, uzun zamandır susuzluk, su yetmezliği ve sağlıksız su problemi yaşayan mahalle ve ilçe merkezlerinin, sağlıklı, güvenilir, standartlara uygun ve kesintisiz içme ve kullanma su ihtiyacını gideriyor.

İçme ve kullanma su temini çalışmaları kapsamında Kulu ilçesi Kırkpınar ve Karatay ilçesi Zincirli mahallelerinde çalışmalarını tamamlayan KOSKİ, Kırkpınar Mahallesi’nde 9 litre/saniye, Zincirli Mahallesi’ndeyse 21 litre/saniye debili suyu şebekeye aktararak mahallelerin sağlıklı içme ve kullanma su ihtiyaçlarını gidermiş oldu.

Kulu ilçesi Kırkpınar Mahallesi’nin su ihtiyacı, sondaj kuyularının birinde göçük olması sonucu içme ve kullanma suyunu karşılamada yetersiz kalmaktaydı. İçme suyu yetersiz olan Kırkpınar Mahallesi’nde 260 metre derinliğinde su sondaj kuyusu açımı gerçekleştirildi.

Kuyudan 9 litresaniye su temin edildi. Açılan kuyudan şebeke sistemine aktarılan su ile mahallenin kesintisiz, sağlıklı içme ve kullanma su ihtiyacı giderildi.

Karatay ilçesi Zincirli Mahallesi’nde de sağlıklı, kesintisiz içme ve kullanma su ihtiyacı giderildi. Mahalle’nin kuyu suyunun tükenmesi nedeniyle susuzluk sorunu yaşanıyordu. Sorunu gidermek üzere çalışma yapan KOSKİ Genel Müdürlüğü, 152 metre derinliğinde sondaj kuyusu açımı gerçekleştirdi. Sondaj kuyusundan temin edilen 21 litre/saniye debili su, mahallenin mevcut şebeke sistemine aktarıldı.