Tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden usta gazeteci Mehmet Ali Birand bugün düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek. Birand'ın cenazesi saat 07.50'de hastaneden alındı. Birand için ilk tören saat 10.00'da Doğan TV Center'da yapılacak.
 
 Hastanede tamamlanan işlemlerin ardından Birand'ın naaşı, cenaze aracına konularak hastaneden çıkarıldı. Zincirlikuyu Mezarlığı Gasilhanesi'ne götürülen cenaze, defin işlemlerinin ardından Birand'ın naaşı Doğan TV Center'a götürüldü. Doğan TV Center'deki törenin ardından Birand'ın naaşı Teşvikiye Camii'ne götürülecek.
 
Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.
 
Birand'ın cenazesi Anadolu Hisarı'ndaki aile mezarlığında defnedilecek.
 
Stent değişimi sırasında kalbi duran, daha sonra doktorların müdahalesiyle hayata döndürülen ve yaşam destek ünitesine bağlanan Mehmet Ali Birand, önceki gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.
 
BAŞBAKAN'DAN TAZİYE TELEFONU
 
Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Birand'ın eşi Cemre ve oğlu Umur Birand'a taziyelerini iletti. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Erdoğan, aileyi telefonla aradı. Görüşmede, Birand ailesi, yakınlarına ve medya camiasına sabır ve metanet dileğinde bulunan Erdoğan'ın, ünlü gazetecinin cenaze törenine hükümeti temsilen Bülent Arınç'ı, AK Partiyi temsilen de Hüseyin Çelik'i göndereceği bilgisi edinildi.