Yurdun büyük bir bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışlar, Antalya'nın doğu kesimleri, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz ile Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Sakarya çevrelerinde yer yer kuvvetli olacak.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Antalya'nın doğu kesimleri, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz ile Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Sakarya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
 
İç ve batı bölgelerde 4 ila 10 derece azalacak olan hava sıcaklığında, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
 
KUVVETLİ YAĞIŞ
 
Meteoroloji, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Antalya'nın doğu kesimleri, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz ile Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Sakarya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.
 
KUVVETLİ RÜZGAR
 
Rüzgarın Kıyı Ege ve Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetlice esmesi bekleniyor. Meteoroloji, kuvvetli güneyli rüzgarlarla birlikte güney, iç ve doğu kesimlerde toz taşınımı da beklendiğine dikkat çekerken, yaşanabilecek çatı uçması, ağaç, direk ve tabelaların devrilmesi, görüş mesafesinde ve hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağışlar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini duyurdu.
 
BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
 
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. (15)
 
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı. (18)
 
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. (19)
 
ADANA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı. (25)
 
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (21)
 
SAMSUN: Parçalı, öğle saatlerinden itibaren çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. (18)
 
ERZURUM: Parçalı, zamanla çok bulutlu bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı. (18)
 
VAN: Parçalı bulutlu. (18)
 
DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu. (28)
 
BÖLGELERDE HAVA DURUMU
 
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Sakarya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
 
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Muğla ve Aydın ile öğle saatlerinden sonra İzmir, Manisa ve Kütahya çevrelerinde yer yer kuvvetli olacak.
 
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile gece saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'in sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor.
 
İÇ ANADOLU: Parçalı, zamanla çok bulutlu, Eskişehir ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
BATI KARADENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde Bolu ve Düzce ile zamanla bölge genelinde görülecek sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Parçalı bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla bölge genelinin çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek.
 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla bölge genelinin çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
DOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Erzincan ve Tunceli ile gece saatlerinde Bingöl, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.
 
Kaynak: ANKA