Pandemi süresince öğrenciler ve öğretmenler uzaktan eğitim ile devam ediyor. Öğretmenler Eba ve değişik platformlar üzerinden öğrenciler ile iletişime geçerek ders veriyor. Milli Eğitim Bakanlığının sınavlar Eba TV’de yer alan konular üzerinden gerçekleşeceğini duyurmasından dolayı evinde TV olmayan 50 eve Cihanbeyli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından TV yardımı yapıldı.

“Öğrencilerin eksikleri giderildi”

Bakanlığın internet erişimi olmayan 309 öğrenciye tablet verdiğine değinen Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sarıtaş; “Bizim bu dönemde öğrencilere yaptığımız en önemli şeylerden biri Konya Ölçme ve Değerlendirme Merkezi ile online deneme sınavı yaptık. Bu sınavlar her derse ve sınıfa yöneliktir. Bunun amacı ise çocukların dersten uzaklaşmaması sağlamaktır.” ifadelerini kullandı.   Sayın Milli Eğitim Bakanımız başta olmak üzere tüm eğitim camiası yüz yüze eğitim için çabaladığı biliniyor. Uzaktan eğitim, yüz yüze eğitimin yerini tutamaz diyen Sarıtaş; “Uzaktan eğitimin bize kazandırdığı iyi şeylerde var. Örneğin artık öğrenciler öğretmenlerine Whatsapp ve Zoom gibi uygulamalar sayesinde istediği saatte ulaşabiliyor. Sorular sorabiliyor. Bu gibi birçok konuda öğrencilerimizin başarısı için öğretmenlerimizin büyük fedakarlığı bulunuyor.” dedi.

“Okullar Dışarıdan Daha Güvenli”

Pandemi süresince okulların eğitim-öğretime elverişli olduğuna dair İSG uzmanlarının yaptığı değerlendirmeler sonucu okulun temizlik durumu, maske, mesafe, hijyen, gibi birtakım şartlar denetlendi. Sonucunda ise bütün okulların “temiz okulum belgesi” aldığına değinen Sarıtaş; “Bu alanda başkanlığımızın başlattığı bir proje kapsamında bütün okullarımız “ilk temiz okulum belgesi” aldı. Öğrenciler güvenli bir şekilde okula gelebilir. Herhangi bir güvenlik sorunu Allah’ın izniyle yaşanmaz. Sınıflarda tekli oturma düzeni oluşturduk. Sıraların arasında 1-1,5 m mesafe bıraktık. Öğretmenler ve öğrenciler maskeli şekilde geliyor. Teneffüslerde öğretmenler sürekli öğrencilerin yanında bulunuyor” ifadelerini belirtti. 

“Cihanbeyli Milli Eğitim Müdüründen müjde”

Bakanlığın sınava girecek öğrenciler için rahat hazırlanabilmesi ve başarılı olabilmesi için Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) açtı. Aynı zamanda Cihanbeyli için bir ilk olan konu ise, öğrencilerin motivasyonunu yükseltmek için seminer düzenlendi ve herkesçe bilinen Bonus Hoca davet edildi.

Öğrenciler ÖSYM sınavları için Konya merkeze gitmesine artık gerek kalmadığını söyleyen Sarıtaş; “Bölgemizde ki öğrencilerimiz ÖSYM sınav merkezi Cihanbeyli’de olacak. Bir gün önce okula bakmaya gitmeye veya sabah erkenden gitmeye gerek kalmayacak. Öğrencilerimiz artık stres yaşamadan bildikleri ilçelerinde sınava girebilecekler.” diyerek sözlerini tamamladı.