Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği’ne yönelik talan sürecine karşı durmak için açtıkları, 34 davaya bir yenisi daha eklendiğini duyurdu.

Mimarlar Odası Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan konuya ilişkin konuşarak, “Bu gizlilik kültürü ile hükümet demokratik ve şeffaf yönetimden vazgeçmiştir. Maliyetlerin açıklanmaması yasadışıdır” dedi.

Bilgi edinme kanunun amacının demokratik ve şeffaf hukuk devletini sağlamak olduğunu belirten Candan, “Bilgi edinme hakkımızın engellenmesi kabul edilemez. Kamu harcamalarının açıklanmasının ekonomik çıkarlara zarar vereceğinin ifadesi idarenin yasallığı ve şeffaflığı ilkesini yok saymaktır. Bu nedenle Atatürk Orman Çiftliği’nde yasadışı şekilde yapılan kaçak sarayın bütün maliyetleri de yasa dışıdır” ifadelerini kullandı.

Candan, yapıya ilişkin tüm bilgi ve belgelerin açıklıkla kamuya sunulması, paylaşılması gerekirken bu bilgilerin ülkenin ekonomik çıkarlarına ilişkin bilgi ve belgeler kapsamında nitelendirilmesi bilgi edinme hakkının özüne aykırıdır diyerek mahkeme yoluyla bilgileri edinmek için dava açtıklarını belirtti.

imctv