Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Murat Bozlak için Ankara’da cenaze töreni düzenleniyor.

Bozlak, 4 Ocak günü Ankara’daki Güven Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Bozlak uzun süredir kanser tedavisi görüyordu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yaşamını yitiren Adana Milletvekili Murat Bozlak’ın cenaze töreninde kısa bir anma konuşması yaptı.

“Elbette ölüm Allah’ın emri, hepimiz çaresiz ölüm karşısında. Fakat bizlere büyük miras bırakanların yarattığı gurur, bıraktıkları acı kadar büyük. Murat Bozlak, benim gençlik çalışmalarında bulunduğum günlerde genel başkandı.

“O günlerden bugünlere her zamankinden daha güçlü, kararlı ve inançlıyız. Geriye dönüp baktığımızda onların o zorlu dönemdeki dik duruşları sayesinde bugün buradayız. Korkunun sokakları teslim aldığı günlerde kahramanca, yiğitçe, faşizmin yüzüne tüküren yiğitler sayesinde, Murat Bozlak gibi yiğitler sayesinde bulunduğumuz noktadayız. Eğer onlar rüzgarın yönüne göre kendi geleceklerini düşünerek eğilmiş olsalardı, bugün burada olmayacaktık.

“Murat Bozlak bütün şehitlerimiz gibi bizlere kutsal bir emanet bıraktı. Gözü arkada kalmasın. Bizler devredilen bayrağın yere düşmemesi için elimizden geleni yapacağız.”

Murat Bozlak kimdir?

30 Aralık 1952’de Ankara Şereflikoçhisar’ın Aktaş köyünde doğdu.

Ankara Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra serbest avukat olarak çalıştı.

1994 yılında uğradığı silahlı saldırıdan yaralı kurtuldu. Üç yıl kadar cezaevinde kaldı.

Sosyal Demokrasi Partisi (SODEP), Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP), Halkın Emek Partisi(HEP) ve Demokrasi Partisi’nin (DEP) kurucu üyeliğini ve Halkın Demokrasi Partisi’nin (HADEP) kurucu üyeliği ve Genel Başkanlığını yaptı.

2002 yılında HADEP’in kapatılmasının ardından beş sene siyasetten men cezası aldı.

2011 seçimlerinde Barış ve Demokrasi Partisi’nden (BDP) Adana milletvekili seçildi.

Murat Bozlak, evli ve üç çocuk babasıydı.