Malatya’da Şifa Mahallesi’nde oturan Alnıak ailesi, oğulları Yakup Bülent’in ölüm haberinin ardından taziye çadırı kurdu. Burada başsağlığı dileklerini kabul edilen aile adına gazetecilere açıklamayı anne Zuhal Alnıak yaptı. Oglu Yakup Bülent’in, 2010 yılında Gazze’ye yardım götürürken İsrail’in müdahale ederek engellediği Mavi Marmara gemisinde de bulunduğunu belirten Zuhal Alnıak, “Rabbim, onunla da imtihan etti tekrar geri geldi. Mavi Marmara’nın kitabını yazdı’ dedi.

Zuhal Alnıak, Ramazan Bayramı’nı birlikte geçirdiği oğlu Yakup Bülent’in, ’Alanya’ya gidiyorum’ diyerek Malatya’dan ayrıldığını söyledi. Oğluyla bir süre önce telefonda görüştüklerini anlatan Zuhal Alnıak, ’Kitap yazmak için Suriye’de bulunduğunu ve durumunun iyi olduğunu bana söyledi’ diye konuştu.

Yavuz Bülent’in ölüm haberini arkadaşlarının verdiğini, başka bir bilgiye sahip olmadıklarını kaydeden Zuhal Alnıak, ’Bize, Amerikan bombardımanında şehit olduğunu söylediler. Daha sonra da cenaze namazını kılıp defnettiklerini anlattılar. Bundan başka bilgimiz yok. Ne mutlu ki bana bir şehit annesi oldum. Allah’tan geldik, Allah’a gideceğiz ancak normal ölüm var, birde şahadet şerbeti içmek var’ dedi.

Suriye’den kaçıp gelenleri de eleştiren Zuhal Alnıak, ’Onlar savaştan kaçıp buraya geldi. Burada savaş olsa, buradan kaçıp oraya gidecekler. Elhamdülillah, oğlum şahadet şerbetini içti. 10 çocuğum da olsa hepsini yollarım’ diye konuştu.

Kaynak: DHA