Vural, Oslo sürecinde benimsenen protokollerin şu anda uygulandığını iddia ederek sözlerineşöyle devam etti:

Araştırma önergesini, "Terörle müzakerenin meşrulaştırılması ve taleplerin TBMM iradesine dönüştürülmesi için kılıftır" sözleriyle değerlendiren Vural, "Minareyi çalanlar şimdi kılıf oluşturuyor" diyerek şunları söyledi:

"MİLLİ EGEMENLİĞE SAYGISIZLIK YAPILIYOR"

"Milli egemenliğin tecelligahı olan Meclis'in kirli ve pazarlık sürecine alet edilmesinin millet egemenliğine saygısızlıktır. Öcalan, çözüm için TBMM'nin somut adım atmasına ilişkin talebinin AK Parti Grubu tarafından emir olarak alınmıştır. PKK, terör örgütü pozisyonundan çıkartılarak savaşan bir taraf haline getirilmek isteniyor. Bu safha, AK Parti iradesinin terör örgütü tarafından teslim alındığını ortaya koymuştur. Öcalan'ın akil adamlar önerisinden sonra şimdi de Meclis'in devreye sokulması önerisinin yapılıyor. Bu bile mutabakatın oluştuğunu göstermektedir."

"MİT'E TALİMAT VERDİ Mİ?"

Başbakan Erdoğan'ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a "Yanına çağırarak MHP ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye operasyon yapma talimatı verdi mi vermedi mi?" diye soran Vural, "AK Parti ve PKK çevrelerinin MHP üzerinde yeni tezgahlar planladığına ilişkin duyumlar alıyoruz" dedi.