Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, deplasmanda Orduspor'u 2-0 mağlup ederek haftayı üç puanla kapattı. Dün akşam Lider Galatasaray'ın kendi evinde Mersin İdmanyurdu'nu 3-1 mağlup ederek puanını 56'ya çıkartmıştı. Sarı-lacivertli takım, deplasmanda Orduspor'u Salih'in ayağından bulduğu iki golle geçti. 
 
Fenerbahçe, bu galibiyetle puanını 52'ye çıkardı. Düşme korkusu hisseden Orduspor ise 29 puanda kaldı
SALİH PARIL PARIL PARILDIYOR
 
Fenerbahçe'de Salih Uçan yükselişini sürdürüyor. Cristian baroni yerine görevlendirilen genç yıldız, attığı 2 harika golle takımına 3 puanı getirerek Galatasaray ile olan zirve yarışında Fenerbahçe'nin kopmamasına sebep oldu. Genç futbolcu 72. dakikada yerini Cristian Baroni'ye bıraktı.
 
FENER'DEN TAKİBE DEVAM!
Fenerbahçe bu skorla birlikte puanını 52'ye yükselterek lider Galatasaray ile olan puan farkını tekrar 4'e indirdi ve 2. sıradaki yerini korudu. Orduspor ise 29 puanda kaldı ve 16. sırada kalarak kümeye düşme hattından çıkma fırsatını bir kez daha değerlendiremedi.
MAÇIN KARNESİ
 
ORDUSPOR-FENERBAHÇE: 0-2
 
Stat: 19 Eylül
Hakemler: İlker Meral, Mehmet Cem Hanoğlu, Hakan Yemişken
 
Orduspor: Fevzi Elmas 3, Garcia 3, Yussuf 4, Agustin 3, Ferhat Öztorun 3, Umbides 4(Dk. 58 Romero Gomez 3), Ali Çamdalı 4, Nizamettin Çalışkan 3 (Dk. 82 Anıl Taşdemir ?), Hasan Kabze 4, Barral 5, Stancu 3
 
Fenerbahçe: Volkan 7, Gökhan 7, Bekir 7, Yobo 6, Hasan Ali Kaldırım 5, Kuyt 6, Mehmet Topal 6, Meireles 6, Caner 7 (Dk. 72 Mehmet Topuz 4), Salih 8 (Dk. 72 Cristian 3), Webo 6 (Dk. 85 Beykan ?)
 
Goller: Dk. 37 ve 57 Salih Uçan (Fenerbahçe)
 
Sarı kartlar: Dk. 32 Yussuf, Dk. 68 Barral (Orduspor), Dk. 60 Caner (Fenerbahçe)
MAÇTAN DAKİKALAR
3. dakikada ani gelişen Orduspor atağında Ferhat'ın pasında Barral, ceza sahası içine girer girmez vurdu. Top, kaleci Volkan'da kaldı.
4. dakikada Nizamettin'in ortasında ceza saha içinde iyi yükselen Stancu topa kafayla vurdu. Kaleci Volkan sonda topu kornere çeldi.
5. dakikada ev sahibi takımın kazandığı serbest atışı Umbides kullandı. Bu futbolcunun altı pas içine yaptığı ortaya iyi yükselen Agustin Garcia kafayla vurdu, kaleye gitmekte olan topu Caner, arka direkte çizgi üzerinden çıkardı.
28. dakikada misafir takımın atağında Webo'nun ortasında Salih altı pas içinde dokundu. Top yandan auta gitti.
38. dakikada Caner'in ara pasında Salih kaleci Fevzi ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun plase vuruşunda top ağlara gitti: 1-0
Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
 
57. dakikada Salih Uçan, kendisinin ve takımının 2. golün kaydetti. Bu dakikada Kuyt'un pasıyla Orduspor ceza alanı önünde topla buluşan Salih, aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0 - 2.
 
67. dakikada Devam ceza sahası sağ çaprazında topu kontrol eden David Barral dönerek vuruşunu yaptı. Volkan'ı geçen top, çizgi üzerinde Caner'e çarparak tekrar Volkan'ın önüne kaldı.
 
79. dakikada Webo'yla verkaç yapan Kuyt'un ceza alanına girer girmez yaptığı vuruşta kaleci Fevzi, topu kornere çeldi.
 
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe, Ordu'dan 3 puanla dönen taraf oldu.