Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Ülkede yaşayan 76 milyon vatandaşın huzurunu, barışını ve selametini tesis etmek ve bunu kalıcı hale getirmek için irade ortaya koyduk. Bunda kararlıyız ve birkaç eşkıyanın bunu zehirlemesine ve engellemesine fırsat vermeyeceğiz." dedi.Bitlis-Diyarbakır karayolunda polis kontrol noktasına düzenlenen saldırıya müdahale için giderken zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan 3 Özel Harekât polisinin naaşları memleketlerine gönderilmeden önce tören düzenlendi. Bitlis Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ndeki törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "3 şehitimiz ve sevgili kardeşlerimiz Eyyüp, Fatih ve Mustafa’yı uğurluyoruz. Mekanlarının cennet olduğunu biliyoruz Çünkü bu Cenab-ı Allah’ın vaadidir. Onlar görev şehidi. Menfur bir saldırıyı ve tacizi durdurmak için görev koşuyorlardı. Göreve giderken de elim bir trafik kazası geçirdiler. 3 kardeşimiz de yaralı. Onlara Rabbim acil şifa nasip etsin. Onların sağlığı için, hep birlikte dua edelim. Elbetteki bu dünya fani. Ölüm hepimiz için mukadder. Tabi ölümün şekli, vakti ve ayrılığı zordur. Geride kalanlar için her ölüm erkendir. Ayrılık acısı bizim için acı ve ızdırabtır. Giden hele şehit ise ’Rabb’ine kavuşuyor. Makamların en yücesinde ağırlanıyor. Onlar için dua edeceğiz. Ailelerine ve tüm milletimize sabır dileyeceğiz. Tabi bu vesileyle gerek dün gece Bitlis’teki menfur saldırı gerek önceki akşam Diyarbakır’da gerçekleşen hain pusu. Çok şükür oradaki kardeşlerimizin sağlıklarında herhangi bir problem yok ve yaralı olarak kurtuldular. Bu onlara pusu kuran ve ateş eden hainler, Türkiye’nin huzuruna, barışına ve 76 milyon milletimizin aslında hem büyük bir arzu ve fedakarlıkla kalıcı bir barışa dönüştürmeye çalıştığı çözüm sürecini zehirleme teşebbüsüdür." şeklinde konuştu.

"ANLADIKLARI VE ANLAYACAKLARI DİLDE MÜCADELE EDECEĞİZ"

Ülkede yaşayan 76 milyon vatandaşın huzurunu, barışını ve selametini tesis etmek ve bunu kalıcı hale getirmek için irade ortaya koyduklarını bildiren Eker, bunda kararlı olduklarını ve birkaç eşkıyanın bunu zehirlemesine ve engellemesine fırsat vermeyeceklerini ifade etti. Eker, "Biliyoruz ki Türkiye’de yaşayan Kürt, Türk, Arap ve Çerkez ve bütün vatandaşlarımız bu hadiseleri nefretle karşılıyor. Bitlisliler, Diyarbakırlılar ve Urfalılar da bu hain saldırıları ve taciz durumunu nefretle karşılıyor. Özellikle son bir hafta içinde emniyet güçlerimize ve polislerimize dönük saldırıların arkasında çok hain ve sinsi bir zehirleme teşebbüsü olduğunu biliyoruz. Onlarla elbette anladıkları ve anlayacakları dilde mücadele edeceğiz. Türkiye sınırlarını koruyarak, güvenliğini sağlayacak. Güvenlik kuvvetlerimiz görevini yapacak. Bu çok tabi, çok meşru bir görev ve hizmettir" diye konuştu.

"İNSANİ GÖREVLERİMİZİ DE YAPIYORUZ"

Bölgede Ortadoğu’da kime karşı yapılırsa yapılsın, zulme ve zalime karşı durduklarını dile getiren Bakan Eker, onlarla da bütün meşru mecralar aracılığıyla mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti. Eker, "Mazlumlara kucağımızı ve evlerimizi açtık. Başta polisimiz olmak üzere askerimiz ve tüm güvenlik kuvvetlerimiz, bu mazlumların acılarını ve ağrılarını dindirmek için ellerinden geleni yapıyor. Elindeki suyu onlara ikram ediyor, evindeki yemeği ve ocağını paylaşıyor. Bundan rahatsız onlarlar var. Türkiye’nin bu tutum ve davranışından, güvenlik kuvvetlerimizin bu kadar ali cenap, hamiyetperver ve misafirperver olmasını içine sindiremeyenler var. Bu saldırılar barışa, huzura ve insanlığın vicdanına yapılan saldırılardır. Bunu kimlerden, nerelerden geldiğini elbette biliyoruz ve onları lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza da acil şifa diliyoruz" dedi.Törenin ardından Bitlis Devlet Hastanesi’ndeki yaralı polisleri ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi alan Eker, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Yaralı kardeşlerimizin birinin beyninde hasar var. Onun tedavisi sürüyor. Diğer kardeşlerimizde de ufak tefek kırıklar var. İkisinin durumu çok şükür iyi. Bu kardeşimizi karar verildiğinde ileri bir merkeze nakli olacak. Bu kardeşimizin durumu diğerlerine göre biraz daha ağır. Allah onları bize ve milletimize bağışlasın.” şeklinde konuştu.Yapılan törenin ardından şehit polisler memleketlerine gönderildi.

Kaynak: CIHAN