Orta Anadolu Kürt Sanatçılar İnisiyatifi ile HDP tarafından Konya ve Ankara'da Kobanê ile dayanışma amacıyla düzenlenen konserlerden toplanan ekonomik yardım, Suruç'ta ihtiyaç sahiplerine elden ulaştırıldı. Tertip Komitesi üyelerinden Ergin Xelikan, ertelenen Kulu konserini de önümüzdeki Şubat ayında gerçekleştireceklerini belirterek, "Belki Kürdistan'daki gibi hırçın dağlarımız yok; ama bizler de ovanın asi çocukları olarak Kobanê dramına kayıtsız kalamazdık" dedi.

Orta Anadolu Kürt Sanatçıları İnisiyatifi ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kulu İlçe Örgütü, Kobanê halkının yaralarının sarılması amacıyla düzenlediği konserlerden elde edilen ekonomik yardımı, Urfa'nın Suruç İlçesi'nde ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. 17 ve 18 Aralık 2014 tarihlerinde, “Rojava rûmeta me ye, Şengal onurumuzdur” sloganıyla Ankara ve Konya'da düzenlenmesi planlanan konserlerden Ankara'daki konserde Sanatçı Bilal Ercan'ın sahnede yaşamını yitirmesi üzerine ertelenen Konya'nın Kulu ilçesindeki konserin önümüzdeki Şubat ayında gerçekleştirileceği belirtilirken, şimdiye kadar toplanan para yardımları Orta Anadolu Sanatçıları İnisiyatifi tarafından görevlendirilen bir ekiple Kobanêli ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

'BELKİ HIRÇIN DAĞLARIMIZ YOK AMA BİZ DE OVANIN ASİ ÇOCUKLARIYIZ’

Orta Anadolu Kürt Sanatçıları İnisiyatifi üyelerinden Ergin Xelikan, Orta Anadolu Kürdü olarak Kobanê'de yaşanan drama sessiz kalamayacaklarını belirterek, "Belki Kürdistan'daki gibi hırçın dağlarımız yok; ama bizler de ovanın asi çocuklarıyız. Orta Anadolu Kürdü olabiliriz ama ulusal mücadeleye inanıyor, yerellikten uzak, ulusal bilinçle davranıyoruz. Kobanê dramına da bu temelde kayıtsız kalmamız beklenemezdi. Elimizden gelen oranda yardıma ihtiyacı olanlar için konser düzenleyip maddi yardımda bulunmaktır amacımız. Elde edilen gelirleri görevlendirdiğimiz arkadaşlar tarafından, elden Suruç'taki Kobanêli insanımıza ulaştırıldı" dedi.

KULU KONSERİ ŞUBAT AYINDA

Ertelenen Kulu konserini önümüzdeki Şubat ayı içerisinde gerçekleştireceklerini bildiren Xelikan şunları ifade etti: "Ankara ve Kulu olmak üzere iki konser yapma kararı aldık. Bildiğiniz üzere Ankara konserinde sevgili hocamız Bilal Ercan, sahnede ani bir rahatsızlık geçirerek şehit oldu. Böyle kutsal bir amaç için sahnede hayatını kaybeden hocamızı minnetle anıyoruz. Bilal Ercan hocamızın ölümü sebebiyle ikinci konseri, yani Kulu konserini, ileri bir tarihe erteledik. Kulu konserini Şubat ayı içerisinde, Bilal Ercan anısına Kobanê'ye destek amaçlı, daha güçlü bir kadro ile yapacağımızı buradan belirtmek istiyoruz."

'KOBANÊ’DEKİ KAHRAMANLARA SELAM’

Xelikan, herkesi Kobanê ve Şengal'de yaşanan drama karşı duyarlı olmaya çağırarak “Kendisine insanım diyen herkesin, oradaki haksızlığa tepki göstermesini bekliyoruz. Herkesi bu dramın tanığı, şahidi, gerekirse sanığı ve hakimi olmaya çağırıyoruz. Bizler de Kobanê'nin çok kısa bir zaman içerisinde özgürleşeceğine inanıyor, Kobanê'nin özgürlüğü için savaşan kahramanlara saygı ve selamlarımızı iletiyoruz" dedi.

'BİZLER SICAK EVLERİMİZDE UYURKEN, KOBANÊLİ ÇOCUKLAR DONARAK ÖLÜYOR’

Ortadoğu Kürt Sanatçıları İnisiyatifi üyelerinden Hasan Zelal da, Orta Anadolu halkını, Rojava ve Şengal'de yaşanan vahşete karşı duyarlı olmaya çağırarak şunları söyledi: "Bizler sobalı ve kaloriferli sıcak evimizde uyurken, oradaki halkımız başını sokacak bir çadırı bile yok. Çocuklarımız soğuktan ve açlıktan donuyor, ölüyor... Orta Anadolu halkı şimdiye kadar birçok yardımda bulundu ama oradaki sorun bitmiş değil. Halkımıza çağrımızdır kimin elinden ne geliyorsa aynı duyarlılıkla yardım toplamaya devam etsinler. Orada savaşan kahramanlar sadece Kürtler için değil insanlık için savaşıyor. Bunun için de sadece Kürtleri değil, kendisine insanım diye herkesi bu duruma karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz."