1. ÖZGÜR BELEDİYECELİK

 

Türk ve Kürt'lerin birlikte yaşadığı CİHANBEYLİ'de tüm halkın katılımı sağlanarak kentsel bir taşam modeliyle belediyemiz yönetilecektir.

 

2. ÇEVRECİ BELEDİYECELİK

 

Kırsal bir yapısı olan Cihanbeyli için iklime uygun ağaçlar ile yeşillendirerek kent ormanları oluşturulacak, doğal yapılar korunacak sağlıklı içme suyu getirilerek su sorunu çözülecek.

 

3.EKONOMİ

 

İlçemizin her yıl verdiği göç belediyemiz öncülüğünde yapılacak kooperatifleşme ile engellenecektir. Yerinde istihdam adı altında tarım ve hayvancılığı geliştirmek için hibe destekli projeler yapılacaktır.

 

4.SOSYAL YAŞAM VE PLANLI KENTLEŞME

 

Üniversitelerimizle birlikte sağlıklı depreme dayanaklı ve ucuz projesi üretilerek, halkımızın bu projeden toplu konut şeklinde yararlanması sağlanacaktır.

 

Halkımızın rahat ve huzur içinde yaşayabileceği yeşil alanlar ve parklar yapılacaktır.

 

Yaşlılarımıza barınma evleri, çocuklarımız için kreşler açılacaktır.

 

Dış mahallelerimizde hayvancılığın ve tarımın gelişmesi için yöre imarına uygun imar planı düzenlenecek, kent merkezinde ise planlı ve programlı kentleşmeye önem verilecektir.

 

5.EĞİTİM

 

Politik kaygıların ötesinde bilimsel ve parasız eğitime belediyemizce her türlü katkı ve destek sağlanacak olup gerektiğinde öğrenci yurdu açmak ve açanlara da gerekli kolaylık sağlanacaktır.

 

Beldeden mahalleye dönüşen beldelerimiz kültür merkezleri açılacak olup üniversite sınavına hazırlıklarında belediyemiz destekli kurslar düzenlenecektir.

 

6.SAĞLIKLI NESİLLER

 

Çok önem verdiğimiz gençlerimizin sağlıklı ve zinde olmaları için tüm mahallelerimizde spor kompleksleri (kapalı spor salonu, halı saha, suni çim saha ve yüzme havuzları) yaygınlaştırılacaktır.

 

Barış ve kardeşliğin sembolü olan sporun her branşında gençlerimizi kaynaştıracak turnuvalar ve etkinlikler düzenlenecektir.

 

7. EŞBAŞKAN SİSTEMİ

 

Dünyada ilk defa eşbaşkanlık sistemi BARIŞ VE DEMOKRASİ PARTİSİ'nce getirilmiştir. Bu sistem ile kadınlarımızın ön plana çıkması sağlanmıştır. Ayrıca belediye başkanlığı , eşbaşkanlık sistemi ile denetlenmesi yapılacaktır.

 

8.KOMİSYONLAR

 

Belediye meclislerinden başka her mahallede semt ve mahalle komisyonları ile kadın ve gençlik meclisleri oluşturulacak üyelerle belediyemizin denetlenmesi sağlanacak, bu komisyonların belediyemizin gelir ve gider bütçesi oluşumunda görüşlerine yer verilerek şeffaf belediyecilik anlayışı getirilecektir.

 

Her haftanın bir günü halk günü olarak belirlenip, eşbaşkanlarımız ile halkımızın doğrudan görüşmeleri sağlanacaktır.

 

Üç ayda bir eşbaşkanlarla halk toplantıları yapılacak belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verilecektir.

 

Planlanan çalışmaların halka sorulması esas alınacaktır.

 

9. ÇALIŞANLARIMIZ

 

Belediye personelinin her türlü sosyal hakları verilecek ve daha verimli çalışmaları ve iş güvencesi sağlanacaktır.

 

Memur ve işçilerimizin ( hizmet ihalesi ile çalışanlar dahil) sendikal hakları verilecektir. Bu sayede çalışanlarımızın halkımıza güler yüzle hizmet etmesi sağlanmış olacaktır.

 

BERABER KAZANALIM, BERABER YÖNETELİM.

 

BDP CİHANBEYLİ BELEDİYE EŞBAŞKAN ADAYLARI

ZELİHA UYAR POYRAZ                                   AV. ENVER KÜÇÜKYILDIZ