Gezginlerin vazgeçilmez hobilerinden biri de yeni rotalar keşfetmektir. Yurt içi seyahatlerini tamamlayan gezi tutkunları için yurt dışında mutlaka gezilmesi gereken yerlerin listesi büyük önem taşır. Uçak bileti fiyatları, biletin alındığı güne ve hatta saate göre farklılık gösterebilmektedir. Ekonomik uçuş gerçekleştirmek isteyen gezginler için doğru zamanlamada uçak bileti satın almak oldukça önemlidir. Yeni kültürleri yakından tanımak isteyen gezginlere Pegasus birbirinden özel fırsatlar sunuyor. Peki, gezginlerin keşfedebilecekleri popüler turistik şehirler hangileridir? Sen de ucuz uçak bileti al, ekonomik seyahat etmenin keyfini çıkar!

Gezginlere Özel Yurt Dışındaki Popüler Turistik Şehirler

Seyahat etmeyi sevenler için farklı şehirler keşfetmek ve o şehrin; doğasını, tarihini, mimari dokusunu, geleneklerini yakından incelemek büyük bir önem taşır. İşte, her gezginin mutlaka görmesi gereken yurt dışındaki başlıca popüler turistik şehirler ve gezi rehberi…

- Lviv: Lviv, Ukrayna’nın en büyük şehirleri arasında yer alır. Ülkenin kültür başkenti olma özelliğine sahip olan şehir, yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapar. Ukrayna’nın tarihi ve kültürel dokusunu keşfetmek isteyen gezginler için ideal bir lokasyondur. Ukrayna’nın büyüleyen tarihi dokusunu yansıtan şehir her gezginin görmek isteyeceği ihtişama sahiptir.  Lviv’e seyahat eden gezginlerin mutlaka gezmesi gereken rotaları; Lviv Kalesi, Opera Binası, Eczane Müzesi, Potocki Sarayı, Dominikan Katedrali ve Pazar Meydanı olarak sıralamak mümkün.

- Madrid: İspanya denildiği zaman akla ilk gelen şehirlerden biri olan Madrid, her gezi tutkununun mutlaka görmesi gereken şehirlerin başında yer alır. İspanya’nın başkenti olan şehir, değerli koleksiyonları barındıran müzeleri, ihtişamlı yapıları, enfes lezzetleri ve hareketli geceleriyle gezginlere eşsiz bir gezi deneyimi sunar. Alışveriş tutkunları için de oldukça ideal bir lokasyon olan Madrid’te birçok alışveriş merkezi yer alır. Tarihe meraklı olan gezginler, şehirdeki tarihi yapıları yakından inceleyerek, şehrin tarihi dokusu hakkında daha çok bilgi sahibi olabilirler. Gezi deneyimine bir yenisini daha katmak isteyen gezginler, Madrid gezisiyle seyahatlerini taçlandırabilirler. Madrid’te ziyaret edilebilecek birçok meydan ve hareketli caddeler yer alır. Dolu dolu bir gezi deneyimi yaşamak isteyen gezginler, mutlaka Madrid’i ziyaret etmeli.

- Paris: Yeni şehirler keşfetmeyi seven gezginlerde büyük bir hayranlık uyandıracak şehirlerin başında yer alan Paris, mutlaka gezilmesi gereken rotalardan biridir. Gerek tarihi gerekse mimarisi açısından büyük ilgi gören Paris, aşıklar şehri olarak bilinir. Fransa’nın başkenti olan şehir her bütçeye uygun konaklama, yeme-içme ve eğlence olanaklarına sahiptir. Tarihi dokusuyla gezginleri büyülemeyi başaran şehir, doğal güzellikleriyle de eşsiz bir tatil vadeder. Fransa’nın göz bebeği olan şehir, masal gibi bir gezi planlayanlar için eşsiz bir deneyim sunar. Romantik bir gezi deneyimi yaşamak isteyen gezginler, keşfedilecek rotalarına mutlaka Paris’i de dahil etmeli.

- St. Petersburg: Rusya’nın popüler şehirlerinden biri olan St. Petersburg, ülkenin Moskova’dan sonraki en büyük şehri olarak bilinir. Uzun yıllar boyunca Çarlık Rusya’nın başkenti olan şehirde gezilecek birçok popüler rota yer alır. St. Petersburg’a giden gezginlerin mutlaka gezmesi gereken rotaları; Çarlık Sarayı, Ermitaj (Hermitage) Müzesi, Aziz Isaak Meydanı, Nevsky Prospekt Caddesi, Mariinsky Tiyatrosu ve Vasilyevsky Adası olarak sıralamak mümkün. Rusya’nın ruhunu yansıtan şehir; doğası, mimari yapıları ve kültürel güzellikleriyle gezginlerin hafızasına kazınacak niteliğe sahiptir.


- Rotterdam: Avrupa’nın en büyük ikinci limanına sahip olan Rotterdam, Hollanda’da yer alır. Hollanda’nın tarihi ve modern dokusunun birleşimini yakından görmek isteyen gezginler mutlaka Rotterdam şehrini ziyaret etmelidir. 1270’lerde kurulmaya başlayan şehir, 1340’larda tamamen şehir statüsü kazanmıştır. Rotterdam, ismini Rotte Irmağı’ndan alır. II. Dünya Savaşı sırasında işgalde büyük hasar gören Rotterdam sonradan onarılıp yeniden inşa edilir. Özellike tarihe ilgi duyan gezginler için Rotterdam’a önemli tarihi esintiler bulunur. Hollanda’nın yoğun ilgi gören şehirlerinden biri olan Rotterdam, gezginlere unutulmaz bir seyahat deneyimi sunar.