Cihanbeyli Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca iftar saatlerinde Konya-Ankara yolu üzerinde olan yolculara iftariyelik dağıtıldı.

Sosyal Belediyecilik alanında farklı projelerle gündeme gelen Cihanbeyli Belediyesi, bu ramazan ayında yine birçok çalışmanın altına imza attı. Bunlardan biri de Konya-Ankara karayolu üzerinde sürücü ve yolculara iftariyelik dağıtılması oldu.

İftar vakti karayoluna çıkan belediye ekipleri, sürücüler ile yolculara oruçlarını açmaları için içerisinde hurma, zemzem ve kek olan iftariyelik paketlerini dağıttı. Konya-Ankara arasında seyahat eden vatandaşlar uygulama dolayısıyla Cihanbeyli Belediyesi’ne teşekkür etti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale "Ekiplerimiz ilçemizin misafirperverliğini göstererek, iftara yetişemeyen, trafikte kalan kardeşlerimizin orucunu açmalarını sağladılar. Çok güzel ve hayırlı bir çalışmayı hayata geçirdik" dedi.

Ramazan ayının yardımlaşma, dayanışma, iyilik ve güzelliklerin yayılması için bir fırsat olduğunu belirten Mehmet Kale, bu ramazan ayında da belediye olarak muhtaçları, kimsesizleri ve düşkünleri yalnız bırakmadıklarını belirtti. Kale “Muhtaçlarımıza her gün iftar vaktinde 3 çeşit sıcak yemek ulaştırdık. Bu uygulamamızdan her gün yaklaşık bin 500 kardeşimiz yararlandı. Ayrıca yetim çocuklarımızla çeşitli vesilelerle bir araya geldik. Gözbebeğimiz olan yavrularımızın yüzünü güldürmek için ellerimizden geleni yaptık. Mahallelerimizde tespit edilen muhtaç kardeşlerimize de yardım paketlerimizi ve bayram şekerlerini ulaştırdık” dedi.

Mübarek Ramazan ayının Cihanbeyli’de dolu dolu geçtiğini anlatan Kale, açıklamasında tüm İslam âleminin bayramını kutladı.