Boğaziçi Üniversitesi ile Bremen Üniversitesi’nin robot futbol takımları, Almanya Büyükelçiliği’nin organizasyonunda İstanbul’da gösteri maçı yaptı.

Rahmi M. Koç Müzesi’nin evsahipliğinde, ’2014: Türk-Alman Araştırma, Eğitim ve İnovasyon Yılı’ etkinlikleri çerçevesinde, gençleri bilim ile teknolojiye teşvik etmek için bir robot futbol maçı gerçekleştirildi.

Boğaziçi Üniversitesi’nin ’Cerberus’, Bremen Üniversitesi’nin ise ’B-Human’ adlı robot futol takımlarının, hazırlanan özel sahadaki maçları ilginç görüntülere sahne oldu. Onar dakikalık iki ayrı devrede yapılan robot futbol maçını, Bremen Üniversitesi takımı 7-0 kazandı. 

Organizasyonla ilgili bilgi veren Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Levent Akın, bilimsel çalışmalara dikkati çekmek için böyle bir etkinlik yapıldığını aktararak, ’Yapay zekaya ve bilimsel çalışmalara ilgi sağlamak amaçlı bir gösteri. Herkes futbolu biliyor ve robotların da bunları yapabildiklerini gösterebilmek için önemli bir etkinlik’ ifadelerini kullandı.

Muhabir: Mehmet Fatih Duman

Kaynak: AA