Galaxy Note gibi büyük ekranlı fakat daha düşük donanıma sahip olacak olan Galaxy Mega modellerinin, S-Pen kullanıp kullanmayacağı şimdilik kesinlik kazanmış değil.
 
 
Mega ailesi 5.8 inç ve 6.3 inçlik iki model olarak piyasaya sürülecek. Samsung'un yarı resmi internet sitesi Sammobile'da paylaşılan bilgilere göre bu yeni iki dev JelyBean sürümüyle gelecek.
 
 
5.8 inçlik olan model 9.7 mm inceliği ve 960x540 piksel çözünürlüpe sahip olacak. Android'in JellyBean sürümünü kullacak olak modek 1.4 GHz'lik işlemciden güç alan model, 1.5 GB'lık bir RAM'a sahip.
 
 
Mega ailesinin ilk iki üyesinden biri olan 5.8 inçlik modeli, özellikleri de ortaya çıktı. Sammobile'ın paylaştığı bilgilere göre Galaxy Mega 5.8'in inceliği 9.7 mm seviyesinde olacak.
 
 
Samsung'un 6.3 inçlik diğer dev ise diğer modele göre biraz daha yüksek donanım özelliklerine sahip. 1.7 GHZ'lik işlemciden güç alan model, diğer modelde olduğu gibi 1.5 GB RAM ve JellyBean sürümüyle kullanıcıların karşısına çıkacak.
 
İki Mega'nında FullHD ekrana sahip olmaması hayal kırıklığı yaratsada serinin daha sonra piyasaya sürülecek modellerinde bu ekrana yer vermesi bekleniyor.
 
EN BÜYÜK SININTI BATARTA
 
 
Büyük ekranlara ve yüsek donanımlara sahip telefonların en büyük sorunu yetersiz bataryaları 1 gün veya 1 günden az süre kullanım sunan bataryalar kullancıların en çok şikayet ettiği konu.
 
 
Samsung bu yeni seride büyük ekranlara yetecek bataryalara yer vermiş gibi duruyor. 5.8 inçlik modelde 2600 mAh 6,3 inçlik modelde ise 3200 mAh'lık bataryalara yer vermiş
 
Kaynak: Haber7