Üst düzey performans
Kavisli tasarım
S Pen özellikleri
Gear VR'la geliyor
Kamera yetenekleri
İris tarayıcı
MicroSD kart yuvası var
IP68 sertifikalı
Güçlü pil ömrü
Edge arayüzü gelişmiş
Fiyat çok yüksek
İris tarayıcı daha iyi çalışabilirdi
Parmak izi okuyucu halen çift kademeli

Özetle

Evet, hemen hemen detaylıca tüm noktalara değindikten sonra artık incelememizi yavaş yavaş sonlandırabiliriz. Telefonun gördüğümüz tüm artılarını, eksilerini ve getirdiği yenilikleri sizlere aktarmaya çalıştık. Ancak şunları da söylemeden geçmeyelim:

Note 7'yi, yakın boyutları, teknik kadro ve performansıyla en yakın rakibi olabilecek olan Galaxy S7 edge ile kıyaslayacak olursak, açıkçası iki telefon arasında en önemli farkın S Pen olduğu açık. Yani eğer S Pen'e ihtiyacınız yoksa S7 edge, illa S Pen diyorsanız da Note 7'yi tercih edebilirsiniz.

Bir diğer söyleyebileceğimiz söz ise kuşkusuz Apple'ın iPhone 6S Plus modeliyle ilgili. Apple, artık dünyanın en iyi telefonunu yapmıyor, hatta bu çizgisinden gittikçe uzaklaşıyor. Evet, iPhone 6S Plus'la oldukça kullanışlı bir ekosistem sunuyor, ayrıca Mac kullanıcıları için elbette mükemmel bir eküri. Fakat geri kalan kullanıcılar için söyleyebileceğimiz Note 7 daha iyi bir telefon modeli. Özellikle ikili kıyaslamada kamera konusunda. Tabii ki bu düşüncemiz iPhone 7'ler geldikten sonra değişebilir. Ancak o zamana kadar Note 7 bizden pek çok konuda tam puan aldı diyebiliriz. Fiyat noktasında ise incelemenin başında fikirlerimizi aktarmıştık, fakat tekrar edecek olursak, açıkçası pahalı. Fiyatı daha düşer mi bilinmez, fakat şu an Note 7'yi piyasada 3484 TL'ye bulabiliyorsunuz. Bu noktada, seçim her zaman olduğu gibi yine size kalmış.

Kimler Almalı

Bir akıllı telefondan her anlamda üst düzey fayda sağlamak ve ek olarak S Pen'e sahip olmak isteyenler şu an için Samsung Galaxy Note 7'i satın almayı rahatlıkla düşünebilir.

chip.com.tr